SKANDAL U HRVATSKOJ: Osuđeni PEDOFIL kaznu služio u Udruženju za DECU sa posebnim potrebama, isplivali šok DETALJI!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

gnusno!

SKANDAL U HRVATSKOJ: Osuđeni PEDOFIL kaznu služio u Udruženju za DECU sa posebnim potrebama, isplivali šok DETALJI!

Ovde je dovodio i svoju decu koja su se igrala dok je on radio

Objavljeno:

Slavonac je pre pet godina optužen za seksualno zlostavljanje i iskorišćavanje deteta mlađeg od 15 godina, odnosno njegove tada desetogodišnje pastorke.

Pre nešto više od godinu dana potvrđena mu je presuda kojom je osuđen na 11 meseci zatvora, koje su mu zamenjene radom za opšte dobro. A onda je, u aprilu ove godine, počeo da služi kaznu, ni manje ni više, nego u Udruženju za rad sa decom sa posebnim potrebama! Naime, tamo ga je poslala nadležna probaciona kancelarija. Čovek je redovno dolazio na posao, popravljao opremu u dečjem parku, ogradu, farbao opremu, kosio travu... Niko u Udruženju nije znao za šta je osuđen.

- Sa Probacionom kancelarijom sarađujemo oko 5-6 godina i nikada nije bilo problema, a mnogo nam je pomoglo, jer imamo veliki prostor koji treba da se održava, što nije lako za udruženja. . Što se tiče osuđenika, nikad ne znamo za šta su osuđeni. Ovde je važno napomenuti, bez obzira na ovaj aktuelni slučaj, da osuđenici nikada nisu u kontaktu sa decom. Dakle, ni u konkretnom slučaju nismo znali za šta je čovek osuđen, a ispao je besprekorno dobar radnik. Lagao bih ako bih sada rekao drugačije. Često je samoinicijativno popravljao stvari za koje je primetio da su pokvarene... Ovde je dovodio i svoju decu koja su se igrala dok je on radio. Zaista smo bili zadovoljni njime – priča nam jedan od čelnika Udruženja, kome je uvek nešto smetalo, pa je posle otprilike tri nedelje odlučio da sam proveri šta je zapravo uradio čovek koji im je poslao Probation.

Pedofil, Pedofilija, Zlostavljanje, Maltretiranje
foto: Profimedia

- Kada sam saznao da je osuđen za pedofiliju, prvo sam se zgrozio. Odmah sam kontaktirao Probaciju i pitao ih kako mogu da pošalju ovog čoveka kod nas. Izvinili su se, rekli da im je žao... i rekli da će to odmah povući. Ali onda sam, iz čisto ljudskih razloga, odlučio da povučem kočnicu. Ponavljam, taj čovek nikada nije bio u kontaktu ni sa jednim detetom koje je došlo u udruženje, bio je odličan radnik i rekao sam ljudima u Probaciji da ću preuzeti odgovornost za njega i oni su pristali. Sledeći put kada je došao, imao sam 'ulični razgovor' sa njim i rekao mu da će imati problema sa mnom ako primetim da radi nešto neprikladno. Smatrao sam da čoveku treba dati šansu i preuzimam punu odgovornost za to, iako ga nikada ranije nisam video niti poznavao, niti mi je bio dužan. To je jednostavno bio moj ljudski gest. Samo mi se sa žaljenjem zahvalio na poverenju - rekao nam je čovek iz ovog slavonskog udruženja.

Međutim, priča je stigla do medija koji su počeli da se raspituju za ovaj slučaj, pa je prošle nedelje Uprava za uslovnu kaznu povukla osuđenika iz ovog Udruženja.

Čekić, sudnica
foto: Profimedia

- To je njihova odluka i mi je poštujemo, ali moram još jednom da ponovim da nismo imali nikakvih problema sa njim i da nikada nije bio tu kada su deca bila - zaključio je predsednik udruženja. Javnost, pak, zanima kako je moguće da se to uopšte dogodilo? Kako je čovek osuđen za pedofiliju završio rad za opšte dobro u udruženju koje brine o deci, posebno deci sa posebnim potrebama? Čekamo odgovore Ministarstva pravde i uprave.

Malenica: 'To je neshvatljivo i neprihvatljivo' Ministar pravosuđa Ivan Malenica komentirao je slučaj pedofila u dječjem udruženju, prenosi Dnevnik.hr.

"To je neshvatljivo i neprihvatljivo. Preduzećemo mere da do toga ne dođe", rekao je on.

1 / 6 Foto: Profimedia

„Ako utvrdimo da je došlo do greške, biće sankcije“, odgovorio je na pitanje da li će nekoga kazniti za takvu odluku.

"Radi se o grešci koja se desila u sistemu. Očigledno je došlo do greške, poslat je čovek tamo gde nije trebalo da bude poslat", rekao je Malenica.

Bonus video:

11:49

NEMCI I BRITANCI POTPALJUJU SUKOBE NA KIM Čović za Kurir TV: Dole je sve OPASNO! Ne isključujem nove provokacije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.