ISPLIVALI NOVI DETALJI LIKVIDACIJE KOVALJOVA: Ukrajinski političar, koji je prešao na stranu Rusije, nađen MRTAV!
Aleksij Kovaljov, Foto: Printscreen/Daily Mail

DETALJI

ISPLIVALI NOVI DETALJI LIKVIDACIJE KOVALJOVA: Ukrajinski političar, koji je prešao na stranu Rusije, nađen MRTAV!

Ubistvo političara i njegove supruge je poslednje u nizu ubistava Ukrajinaca i članova njihove porodice koji su nakon sukoba u toj zemlji prešli na stranu Rusije

Objavljeno:

Ukrajinski političar Aleksij Kovaljov (33), koji je nakon sukoba u toj zemlji prešao na stranu Rusije i njegova supruga pronađeni su mrtvi u njihovoj kući u regionu Herson.

Aleksij koji je u okupiranom Hersonu bio zadužen za sektor poljoprivrede, navodno je ubijen u nedelju iz puške u svojoj kući u gradu Hopa Pristan.

Njegova supruga (38) je, kako pišu mediji, izbodena nožem i sa teškim povredama prevezena je u bolnicu, gde je kasnije uprkos naporima lekara podlegla povredama.

Ruski zvaničnici saopštili su da će sprovesti istragu povodom njihovog ubistva, a sumnja se da iza svega stoje bezbednosne službe.

Na Aleksija je ranije pokušan atentat, a on je nakon ovog neuspelog pokušaja poručio ukrajinskoj strani "da ga neće zaustaviti".Pre rata Kovaljev je bio član vladajuće ukrajinske partije, a nakon što je preživeo pokušaj atentata za sve je okrivio ukrajinsku tajnu službu.- Nisu me uplašili, planiram da nastavim da radim. Želim da budem sa svojim narodom i budem na svojoj funkciji do isteka mandata 2023. godine - poručio je on tada iz bolnice, piše Daily Mail.

Njegovu smrt potvrdili su i novinari u Ukrajini.- Izdajnik, saradnik okupatora i bivši poslanik Aleksij Kovaljov ubijen je u svojoj kući. Okupatori su započeli intenzivne provere, pazite se Ukrajinci - poručio je putem Telegram kanala ukrajinski novinar Andrej Ciplienko.

Ubistvo političara i njegove supruge je poslednje u nizu ubistava Ukrajinaca i članova njihove porodice koji su nakon sukoba u toj zemlji prešli na stranu Rusije.

U petak je u bolnici u gradu Berdjansku preminuo zamenik načelnika saobraćajne policije, koji je teško povređen u eksploziji bombe.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Yvan Sissoko

U Hersonskoj oblasti u poslednjih nekoliko nedelja prijavljeno je još pet "sumnjivih atentata", u trenutku kada Ukrajina počinje kontraofanzivu u tom regionu.

Prošlog meseca Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je šefa obaveštajne službe i glavnu državnu tužiteljku, zbog sumnje da su sarađivali sa Rusima.

Bonus video:

04:16

UKRAJINA NE ŽELI DA PREGOVARA SA RUSIJOM ZBOG OVOGA! Šormaz za Kurir TV: Sloboda se uvek plaća LJUDSKIM ŽIVOTIMA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.