I TO SE DESILO: Zbog pogrešne VREMENSKE PROGNOZE otpušteni NAJVIŠI ZVANIČNICI METEOROLOŠKE SLUŽBE!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ Csilla Cseke

meteorolozi

I TO SE DESILO: Zbog pogrešne VREMENSKE PROGNOZE otpušteni NAJVIŠI ZVANIČNICI METEOROLOŠKE SLUŽBE!

Meteorološka služba je danas zatražila da Radič i Horvat budu vraćeni na posao, jer je vlada "ignorisala naučno prihvaćenu nesigurnost svojstvenu meteorološkim prognozama"

Objavljeno:

Zbog pogrešne vremenske prognoze, u Mađarskoj su otpuštena dva najviša zvaničnika meteorološke službe, javlja Radio Slobodna Evropa.

Šefica meteorološke službe Kornelija Radič i njen zamenik Đula Horvat otpušteni su jer je zbog upozorenja Nacionalne meteorološke službe o ekstremnim vremenskim prilikama odložen vatromet za proslavu državnog praznika, Dana Svetog Stefana.

Vlada je zbog upozorenja meteorološke službe nekoliko sati pre početka proslave otkazala ispaljivanja vatrometa.

Ministar za tehnologiju i industriju Laslo Palkovič objavio je smene nakon oštrih kritika meteorološke službe u provladinim medijima.

Meteorološka služba je danas zatražila da Radič i Horvat budu vraćeni na posao, jer je vlada "ignorisala naučno prihvaćenu nesigurnost svojstvenu meteorološkim prognozama".

1 / 7 Foto: Profimedia

Na Dan Svetog Stefana 2006. godine, usled jakih oluja sa udarima vetra brzine 100 kilometar na čas u Budimpešti poginulo je pet, a više od 300 povređeno. Tada se na obalama Dunava da gleda vatromet povodom proslave okupilo oko 1,5 miliona ljudi.

Bonus video:

04:01

BRZE VESTI 23.08.2022. 17:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.