PUTINOV PROTIVNIK PREMINUO U SAD! Okolnosti su MISTERIOZNE, šta se DOGODILO?
Ilustracija, Foto: Profimedia

SMRT

PUTINOV PROTIVNIK PREMINUO U SAD! Okolnosti su MISTERIOZNE, šta se DOGODILO?

Gospođa Rapoport, doktorka poreklom iz Ukrajine, takođe je negirala tvrdnje Junije Pugačeve da se rastala od surpuga i da je on bio u Londonu "u društvu mladih devojaka"

Objavljeno:

Investicijski bankar u egzilu koji je postao žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina nakon što je napustio Rusiju preminuo je u Vašingtonu, potvrdila je policija.

Den Rapoport (52) pronađen je ispred luksuzne stambene zgrade u Džordžtaunu malo pre 18 sati, a policija je dobila dojavu da je neko skočio sa zgrade. Lekari hitne pomoći pružilo je Rapoportu pomoć na licu mesta i odvezli su ga u bolnicu, gde je kasnije proglašen mrtvim, prenosi Independent.

Portparolka policije Brijana Burč rekla je da je njegova smrt i dalje pod istragom.

Policijski izveštaj do kog je došao Independent pokazao je da je Rapoport u trenutku smrti kod sebe imao razbijen mobilni telefon, naočare, vozačku dozvolu i 2.620 dolara u gotovini.

Vest o njegovoj smrti otkrio je u objavi na Telegramu bivši urednik ruskog časopisa Tatler. Junija Pugačeva tvrdila je da je njegov pas pronađen u blizini kuće u Vašingtonu sa oproštajnom porukom i novcem.

Den Rapoport
foto: Printscreen/Facebook/Ukrainian Corporate Governance Academy

Međutim, njegova udovica Alena Rapoport navodno je negirala da je njen suprug izvršio samoubistvo. Za rusku novinsku službu RBC rekla je da je u toku istraga o njegovoj smrti i da nije bilo "nikakvih poruka".

- Na našu veliku žalost, suprug i otac naše kćeri više nije sa nama - rekla je ona za RBC.

Gospođa Rapoport, doktorka poreklom iz Ukrajine, takođe je negirala tvrdnje Junije Pugačeve da se rastala od surpuga i da je on bio u Londonu "u društvu mladih devojaka".

Nakon što je 2012. godine napustio Rusiju zbog podrške Alekseju Navaljnom, Rapoport je kupio nekretninu u Vašingtonu. Kasnije ju je prodao Ivanki Trump i njenom suprugu kada su se preselili u glavni grad SAD-a kako bi preuzeli visoke položaje u administraciji Donalda Trumpa u januaru 2017. godine.

Rapoport se nakon prodaje nekretnine preselio u Kijev i tamo je upoznao suprugu.

KIjev
foto: Profimedia

- Den nas je evakuisao iz Kijeva i sam se tamo vratio kako bi pomogao mojoj zemlji. Trebalo je da se nađemo sa njim u SAD - rekla je njegova supruga.

Bil Brauder, istaknuti Putinov kritičar, napisao je na Tviteru da je njegova smrt vrlo uznemirujuća vest.

- Bio je jedan od prvih finansijera sa sedištem u Moskvi koje sam poznavao, a koji je javno podržao Alekseja Navaljnog. Počivaj u miru, Den - napisao je na Tviteru.

Rapoport je rođen u Letoniji dok je još bila deo Sovjetskog Saveza, a 1980. godine njegova porodica je dobila politički azil u SAD-u. Studirao je na Univerzitetu u Hjustonu pre nego što se 1990-ih preselio u Rusiju kako bi radio u gasnoj industriji.

1 / 7 Foto: Profimedia

Rusiju je napustio 2012. godine, navodno zbog svoje podrške Navaljnom, koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu nakon što se vratio u svoju domovinu u januaru 2021. godine.

Bonus video:

05:39

ISTINA IZLAZI NA VIDELO General izneo šokantne tvrdnje: Vojnici sa zapada upadaju u Ukrajinu AMERIKANCI GAĐAJU NUKLEARNU ELEKTRANU

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.