ZAHAROVA ZAGRMELA O MISIJI IAEA: Rusija će učiniti OVO!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

misija

ZAHAROVA ZAGRMELA O MISIJI IAEA: Rusija će učiniti OVO!

Nuklearka se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini Energodara i to je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instaliranom kapacitetu

Objavljeno:

Rusija će učiniti sve što je potrebno da stručnjaci Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) posete nuklearnu elektranu u Zaporožju, saopštila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljih poslova Marija Zaharova i osudila "pokušaje da se dolazak te misije opstruira".

Zaharova je ocenila da zvanični Kijev, "neumesne izjave koje jedna po jedna dolaze iz Evropske unije u pokušaju da se postignu imaginarni politički poeni", shvata kao "zeleno svetlo" da se stvore prepreke dolasku misije IAEA.

"Oštro osuđujemo pokušaje da se opstuira dolazak misije. U bliskoj saradnji sa IAEA i njenim vođstvom učinićemo sve što je potrebno da stručnjaci Agencije posete nuklearku i daju istinitu procenu destruktivnih akcije ukrajinske strane", navela je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

"Zapad da zaustavi intrige"

Ona je pozvala Vašington, Brisel i druge zapadne prestonice da obustave svoje "neodgovorne igre i intrige oko nuklearke Zaporožje" i da hitno zatraže od vlasti u Kijevu da obustave napade na nuklearku i obližnje teritorije, prenose ruske agencije.

1 / 7 Foto: Profimedia

RIA Novosti navodi da su ukrajinske trupe u subotu ponovo pucale na grad Energodar u Zaporoškoj oblasti i nuklearnu elektranu Zaporožje.

Nuklearka se nalazi na levoj obali Dnjepra u blizini Energodara i to je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i instaliranom kapacitetu. Od marta je pod kontrolom ruske vojske.

Bonus video:

05:04

BRZE VESTI 15.08.2022 15:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.