TRAMP KRIO DOKUMENTA O MAKRONU?! Klintonka OSULA paljbu po NJEMU, otkriven RAZLOG posedovanja "KOMPROMATA"
Donald Tramp i Hilari Klinton, Foto: Profimedia

Istina

TRAMP KRIO DOKUMENTA O MAKRONU?! Klintonka OSULA paljbu po NJEMU, otkriven RAZLOG posedovanja "KOMPROMATA"

Kompromat je pojam pozajmljen iz žargona ruskog KGB za vreme Staljinove ere i skraćenica je za “kompromitujući materijal

Objavljeno:

Ne pominjući ni Donalda Trampa ni Vladimira Putina, bivša pomoćnica Hilari Klinton žestoko je sugerisala da bivši američki predsednik ima kompromitujuća dokumenta o francuskom kolegi Emanuelu Makronu, koja bi mogla da budu korisna ruskom lideru Vladimiru Putinu.

Dženifer Palmijeri, direktorka komunikacija za vreme predsedničke kampanje Klintonove 2016, je u tvitu u petak uveče sugerisala da bi informacije o Makronu, koje su pronađene tokom pretrage agenata FBI u Trampovoj vili Mar-a-Lago na Floridi, mogle biti zlonamerno upotrebljene od strane jednog svetskog lidera, preneo je “Biznis insajder”.

“Lupam glavu ovde... Koji svetski lider bi smatrao da je ‘kopromat’ o Makronu dragocen?”, upitala je Palmijeri.

Kompromat je pojam pozajmljen iz žargona ruskog KGB za vreme Staljinove ere i skraćenica je za “kompromitujući materijal”. Deluje da se Palmijerino retoričko pitanje odnosi na Putina, iako ona nije odgovorila na pozive “Insajdera” da razjasni svoju poruku.

Zašto je Tramp imao te informacije?

Tokom upada u Mar-a-Lago FBI je pronašao, kako je navedeno u nalogu sudski otpečaćenom u petak, ukupno pet kompleta strogo poverljivih dokumenata, tri seta tajnih i tri seta poverljivih dokumenata, kao i registratori fotografija i, naravno, informacije o francuskom predsedniku.

Emanuel Makron
foto: Profimedia

Nije još poznato zašto je Tramp imao fajl “informacije u vezi: predsednik Francuske” u svojoj vili niti šta on sadrži. Palmijeri je u svom “tvitu” sugerisala da je informacija “kompromat”, dakle sramotna ili štetna informacija koja može da se koristi za ucenu ili diskreditovanje javnih figura. Trenutno nema dovoljno podataka o zaplenjenim dokumentima da se to dokaže ili opovrgne, ističe “Insajder”.

"Makron u Putinovoj nemilosti"

Ali, “ABC njuz” je ukazao da Rusija ima dugu istoriju korišćenja “kompromata”.

Makron, koji je inicijalno pokušao da se angažuje diplomatski s Rusijom u jeku invazije na Ukrajinu sada je, kako navodi RFI “u Putinovoj nemilosti”. Portparol Kremlja rekao je da se Francuska sada smatra “neprijateljskom” zemljom i da Makron i Putin dva meseca nisu razgovarali telefonom. Diskusije između dva lidera su “nepotrebne”, dodao je on, preneo je Rfi.fr.

Palmijeri je 2017. optužila Trampove saveznike za “dogovor” sa Rusijom, a bivšeg predsednika opisala kao “sklonog Putinu”. Izveštaj specijalnog tužioca Roberta Malera o ruskom uplitanju u američke izbore, podnet nakon Palmijerinih tvrdnji, nije našao dovoljno dokaza da se bilo ko iz Trampove kampanje optuži za ilegalnu zaveru ili koordinaciju sa ruskom vladom.

1 / 7 Foto: Profimedia

Nakon što su agenti FBI upali u Trampovu vilu na Floridi u ponedeljak bivši predsednik se, kako su preneli američki mediji, našao pod krivičnom istragom zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži. Agenti FBI su sa imanja Mar-a-Lago odneli 20 kutija u kojima su bili dokumenti.

Tramp je istragu nazvao “politički motivisanim lovom na veštice”, a na svedočenju u sredu u Njujorku pozvao na Peti amandman.

Bonus video:

BRZE VESTI 15.08.2022 14:55
04:36

BRZE VESTI 15.08.2022 14:55

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media