MINISTAR OBRAZOVANJA AUSTRIJE IZNENADIO ODLUKOM: Korona NEĆE biti prepreka NASTAVI?
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona

MINISTAR OBRAZOVANJA AUSTRIJE IZNENADIO ODLUKOM: Korona NEĆE biti prepreka NASTAVI?

Pokrajine Beč i Burgenland, u kojima nova školska godina počinje 5.septembra, najavile su da neće terati inficirane pedagoge da predaju u školama

Objavljeno:

Ministar obrazovanja Austrije Martin Polašek smatra da bi nastavnici, koji su zaraženi korona virusom, a nemaju simptome, trebalo da predaju đacima.

Polašek je istakao da ukidanje karantina važi i za nastavnike inficirane kovidom-19, i da i oni, kao i u zaposleni u drugim oblastima, treba da rade, uz obavezu nošenja FFP2 maske.

Naglasio je da postoje jedinstvena pravila Ministarstva zdravlja za sve zaposlene i da se ona moraju primeniti i na pedagoge.

- Ukoliko se pojavi novi soj, koji je takođe veoma zarazan i vodi ka teškim oboljenjima, moraće ponovo da budu razmotrena pravilo - objasnio je on.

Najavio je da će konačna pravila za jesen biti saopštena 29.avgusta.

Pokrajine Beč i Burgenland, u kojima nova školska godina počinje 5.septembra, najavile su da neće terati inficirane pedagoge da predaju u školama.

1 / 6 Foto: Profimedia

Sindikat nastavnika kritikovao je ministra Polašeka.

- Teško je razumljivo da deca koja su pozitivna na koronu moraju sedeti u učionici, a nastavnici koji su zaraženi predavati - kazao je predsednik sindikata Paul Kimberger.

Bonus video:

02:10

NEMA VIŠE ČEKANJA REDA U DOMOVIMA ZDRAVLJA! Đerlek za Kurir TV otkrio: Digitalizacijom uvodimo eRecept i eKarton EVO ŠTA TO ZNAČI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.