KRALJICA NIJE DOBRO? Pomera VAŽNU ceremoniju, ZABRINUTOST nastavlja da RASTE
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

zdravlje

KRALJICA NIJE DOBRO? Pomera VAŽNU ceremoniju, ZABRINUTOST nastavlja da RASTE

Suprotno je gledište da je pojavljivanje u javnosti jedna od najvažnijih i temeljnih obaveza njenog posla

Objavljeno:

Ovog ponedeljka se ponovo spekuliše o zdravstvenom stanju kraljice Elizabete nakon što je otkriveno da će se tradicionalna javna ceremonija dobrodošlice, koja se obično održava ispred zamka Balmoral kako bi obeležila početak kraljičinih letnjih praznika u Škotskoj, ove godine održati iza zatvorenih vrata.

Događaj, na kojem se obično vidi kako kraljica pregleda počasnu stražu na kapiji zamka Balmoral, sada će se održati „privatno u krugu Balmorala“, rekao je kraljevski izvor za The Daili Beast.

Prošle godine, događaj je uključivao kraljicu koja je pregledala počasnu stražu i upoznala sićušnog šetlandskog ponija koji je zvanična maskota Kraljevskog puka Škotske. Na ceremoniju se obično gleda kao na početak njenog letnjeg raspusta u Škotskoj, gde obično ostaje do oktobra. Ove godine će se događaj održati privatno.

Označavanje događaja kao privatnog znači da kraljica, koja pati od „epizodičnih problema sa mobilnošću“, prema rečima njenih pomoćnika, neće biti izložena nadzoru TV kamera, fotografa, medija ili javnosti.

Postoje, kao i uvek, dva načina da se ovo posmatra.

Neko bi rekao da kraljica napreduje u svojoj 97. godinu, treba joj odati priznanje za njenu privrženost dužnosti i izvanredan raspored događaja i aktivnosti, čak i u malo izmenjenom obliku, koji ona održava.

Kraljica Elizabeta, Piće, Kraljevska porodica
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Suprotno je gledište da je pojavljivanje u javnosti jedna od najvažnijih i temeljnih obaveza njenog posla. Na kraju krajeva, sama kraljica je šaljivo govorila: „Moraju da me vide da bi mi verovali.

Ovakav način razmišljanja zaključuje da ako ona ne može da obavlja osnovne dužnosti, kao što je prisustvovanje crkvenim službama i inspekcija trupa, postoji stav da je potrebno uspostaviti regentstvo, ili čak potpunu abdikaciju, kojom bi se uspostavila vladavina kralja Čarlsa. -žurba.

Kraljičin štap se gnuša čak i najobičnije sugestije da Njeno Veličanstvo odstupi, a sama kraljica je želela da na svom jubileju istakne poentu da ona nikuda ne ide, rekavši u poruci: „Moje srce je bilo sa svima vama; i ostajem posvećen tome da vam služim najbolje što mogu, uz podršku moje porodice.”

U palati kažu da nema govora o povlačenju kraljice i samo je zdrav razum da će se njen raspored prilagoditi i prilagoditi za „udobnost“ kako bi joj se omogućilo da nastavi da prisustvuje što je moguće više događaja.

1 / 7 Foto: Profimedia

A ako je iko mislio da se kraljica sprema da ode u „penziju“ u Balmoralu, ona je vrlo jasno stavila do znanja da to nije slučaj, stavivši do znanja da planira da otputuje u Englesku u septembru, kada Boris Džonson treba da odstupi sa mesta premijera i imenuje se njegov naslednik, da izvrši formalnu dužnost traženja i pozivanja novog premijera da formira vladu.

Neobično je da kraljica poremeti svoju pauzu u Balmoralu, a njena odlučnost da otputuje u Englesku da imenuje novog premijera izgleda kao jasan pokušaj da signalizira da još nije spremna da bude otpisana.

Bonus video:

02:46

Jasna Jojić: Radosavljević je došao sa gastrobajterskog rada, a nije ga sačekalo oduševljenje komšija. Tada je došlo do kraha i zato je ono uradio

(Espreso/The Daily Beast)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.