RAZAPELI JE ZBOG TVITA! Portparolka KINESKE diplomatije ŠOKIRALA objavom (FOTO)
Hua Čunjing, Foto: Profimedia

napeto

RAZAPELI JE ZBOG TVITA! Portparolka KINESKE diplomatije ŠOKIRALA objavom (FOTO)

Hua Čunjing, poznata po neretko oštrim i ne uvek diplomatskim izjavama, vrlo je aktivna na Tviteru

Objavljeno:

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova je postala predmet ismevanja na društvenim mrežama zbog tvita u kojem opravdava pripadnost Tajvana Kini, a u prilog tome navodi broj kineskih restorana na ostrvu.

"Baidu Maps, jedna od glavnih aplikacija za karte u Kini, ukazuje na to da u Taipeiju postoji 38 restorana koji nude kuhinju kineske provincije Šandong i 67 restorana koji nude specijalitete provincije Šansi", napisala je Hua Čunjing u nedelju na Tviteru, društvenoj mreži blokiranoj u Kini.

"Papile jezika ne lažu. #Tajvan je oduvek bio deo Kine. Davno izgubljeno dete na kraju će se vratiti kući", napisala je.

Kina smatra Tajvan, ostrvo sa oko 23 miliona stanovnika, jednom od svojih pokrajina, koju u dogledno vreme treba da uspešno ponovno ujedini s ostatkom glavne teritorije Kine. Među brojnim stranim korisnicima interneta argument portparolke Hua izazvao je salve smeha i duhovitih komentara, prenosi Index.hr.

U Taipeiju je više od 100 restorana s ramenom (japanskom supom s rezancima), tako da je Tajvan definitivno deo Japana", komentarisao je u šali jedan od njih na Tviteru.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Gugl Maps pokazuje da je u Pekingu 17 McDonald'sa, 18 KFC-a, 19 Burger Kinga i 19 Starbucksa. Papile jezika ne lažu. #Kina je oduvek bila deo Amerike", ironično je napisao drugi.

Hua Čunjing, poznata po neretko oštrim i ne uvek diplomatskim izjavama, vrlo je aktivna na Tviteru.

Bonus video:

02:46

Jasna Jojić: Radosavljević je došao sa gastrobajterskog rada, a nije ga sačekalo oduševljenje komšija. Tada je došlo do kraha i zato je ono uradio

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.