IZRAELSKI TV KANAL IZVESTIO: Izrael prihvatio predlog o prekidu vatre, PALESTINCI ODBILI
Ilustracija, Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

sukob

IZRAELSKI TV KANAL IZVESTIO: Izrael prihvatio predlog o prekidu vatre, PALESTINCI ODBILI

U izveštaju je navedeno da je predložen prekid neprijateljstava u šest sati u ponedeljak ili u tri sata u utorak

Objavljeno:

Izrael je pristao na humanitarni prekid vatre na predlog Egipta, ali je palestinska organizacija Islamski džihad odbila ponudu, javio je izraelski TV Kanal 13, pozivajući se na neimenovane palestinske izvore.

U izveštaju je navedeno da je predložen prekid neprijateljstava u šest sati u ponedeljak ili u tri sata u utorak.

Izraelski TV Kanal 12 je u medjuvremenu preneo da je anonimni izraelski zvaničnik potvrdio da su u toku "kontakti" radi uspostavljanja punog prekida vatre, takodje posredstvom Egipta.

Izraelski izvori izjavili su za novinski sajt Vala (Walla) da je Izrael zabrinut da bi pogoršanje humanitarne situacije u pojasu Gaze moglo da navede veću ekstremističku organizaciju Hamas da se pridruži borobama.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Do sada je Hamas, vladajući u Gazi, stajao po strani sukoba koji je izbio u petak kada je izraelska vojska započela napade na ciljeve Islamskog džihada u odgovoru na, kako je rečeno, konkretne pretnje te organizacije.

Izraelski mediji navode da bi prekid vatre omogućio da se pojasu Gaze isporuči gorivo za električnu centralu. Struje sada na toj teritoriji ima samo četiri sata na dan.

Islamski džihad je navodno sličan predlog o prekidu vatre odbio u subotu, kada je za TV Al Majadin, povezanu sa libanskim ekstremističkim Hezbolahom, rečeno da je "sada vreme da se odgovori na zločine okupatora".

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.