LAPID I GANC SE OGLASILI POVODOM VOJNE OPERACIJE U GAZI: Rekli koliko će SUKOB POTRAJATI
Ilustracija, Foto: Profimedia

sukobi

LAPID I GANC SE OGLASILI POVODOM VOJNE OPERACIJE U GAZI: Rekli koliko će SUKOB POTRAJATI

I Lapid i Ganc su pohvalili i vojsku i bezbednosnu službu i snage za ono što je Lapid označio kao "izuzetno dostignuće"

Objavljeno:

Premijer Izraela Jair Lapid i ministar odbrane Beni Ganc su danas u koordinisanim saopštenjima najavili da će vojna operacija "Svanuće", započeta u pojasu Gaze, biti nastavljena koliko god je potrebno.

Beni Ganc
Beni Gancfoto: Profimedia

"IDF (Izraelske odbrambene snage), Šin bet (bezbednosna služba) i bezbednosne snage će nastaviti da deluju protiv Islamskog džihada dok ne obnovimo mir i uklonimo pretnju deci (koja žive u pograničnom regionu)", navedeno je u saopštenju Ganca.

Gotovo 500 raketa ispaljeno je iz pojasa Gaze prema jugu Izraela i bezbednosna ograničenja u tom području su na snazi od sredine prošle nedelje, prenose izraelski mediji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

I Lapid i Ganc su pohvalili i vojsku i bezbednosnu službu i snage za ono što je Lapid označio kao "izuzetno dostignuće", misleći na sinoćnje ubistvo komandira Islamskog džihada zaduženog za jug pojas Gaze Kaleda Mansura.

U petak, prvog dana izraelske vojne operacije, ubijen je komandir Islamskog džihada Taisir Džabari koji je bio zadužen za severni deo pojasa.

Uz najavu nastavka napada na ciljeve Islamskog džihada i operativce Lapid je rekao da izraelske snage vode računa da minimiziraju civilne žrtve u Gazi.

"Mi delujemo ciljano i odgovorno kako bi umanjili povredjivanje onih koji nisu umešani", rekao je Lapid.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze daopštilo je danas da je od početka sukoba ubijeno 29 ljudi, uključujući šestoro dece i četiri žene. Izrael tvrdi da su mnogi ubijeni bili operativci ekstremističke organizacije Islamski džihad.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.