OŠTRO OSUDIO IZRAEL ZBOG VOJNE OPERACIJE U GAZI: Oglasio se HASAN NASRALAH
Hasan Nasralah, Foto: EPA/AL-MANAR TV GRAB

ovo je rekao

OŠTRO OSUDIO IZRAEL ZBOG VOJNE OPERACIJE U GAZI: Oglasio se HASAN NASRALAH

Izrael je započeo vojnu operaciju "Svanuće" u petak popodne u odgovoru na, kako su rekli zvaničnici, "konkretnu" pretnju Islamskog džihada da napadne izraelske civile i vojnike

Objavljeno:

Vodja libanskog ekstremističkog Hezbolaha Hasan Nasralah oštro je osudio Izrael zbog vojne operacije u pojasu Gaze i upozorio tu zemlju da ne proceni pogrešno Liban.

Nasralah je podržao pravo Palestinaca na "otpor" pošto je Izrael u petak započeo napade iz vazduha na ciljeve palestinskog Islamskog džihada.

"Svaka časna osoba bi trebalo da podržava to pravo i niko ne bi trebalo da ga dovodi u pitanje, jer će ćutanje ponovo otvoriti vrata ubistvima svih lidera u Gazi", rekao je sinoć Nasralah.

Gaza
foto: Profimedia

On je dodao da je Hezbolah u kontaktu i sa Islamskim džihadom i sa Hamasom, vladajućim u Gazi, ocenivši da će "otpor imati kontrolu u bici".

Sve tri organizacije, a posebno Hezbolah imaju podršku Irana.

Izrael je započeo vojnu operaciju "Svanuće" u petak popodne u odgovoru na, kako su rekli zvaničnici, "konkretnu" pretnju Islamskog džihada da napadne izraelske civile i vojnike.

Izrael, Gvozdena kupola
foto: Profimedia

U izraelskim napadima iz vazduha u petak i sinoć ubijena su dva komandira Islamskog džihada. Ta organizacija je odgovorila baražanom raketnom vatrom na južni i centralni deo Izraela.

U isto vreme Izrael je suočen sa napetošću na severnoj granici s Libanom zbog nesporazuma o pomorskom razgraničenju.

Lider Hezbolaha je više puta pretio Izrael zbog tog nesporazuma i verovatno je u svom najnovijem upozorenju na to aludirao, navode izraelski mediji.

Prošle nedelje Nasralah je rekao da su svi izraelske kopneni i pomorski ciljevi u dometu raketa njegove organizacije.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.