ARČI ISKLJUČEN SA APARATA: Javljeno je ono najgore
Foto: Profimedia

javljeno!

ARČI ISKLJUČEN SA APARATA: Javljeno je ono najgore

Njegova majka Holi Dens je stajala ispred bolnice i rekla da se Arči "borio do samog kraja i da je jako ponosna što je njegova mama"

Objavljeno: 15:22h

Dečak Arči Batersbi (12) isključen sa aparata za održavanje života oko 15 sati po našem vremenu, a kako prenose britanski mediji uz mališana je do poslednjeg trenutka bila njegova porodica.

Holi Dens i Pol Batersbi izgubili su juče poslednju pravnu bitku da njihovog dečaka (12) izvedu iz Kraljevske londonske bolnice i prebace na drugo mesto.

Dvanaestogodišnjak je bio u bolnici od aprila nakon što je zadobio katastrofalnu povredu mozga.

Njegova majka Holi Dens je stajala ispred bolnice i rekla da se Arči "borio do samog kraja i da je jako ponosna što je njegova mama".

Arči Batersberi
foto: Profimedia

Kako se Arči povredio?

Arčijeva majka, Holi Dens, veruje da je zadobio oštećenje mozga jer je učestvovao u izazovu na društvenim mrežama, nakon što ga je pronašla onesvešćenog u njihovoj kući 7. aprila 2022.

Izazov koji je kružio društvenom mrežom Tik Tok poznat je kao 'izazov zatamnjenja' (takođe 'izazov gušenja' ili 'izazov padanja u nesvest') i jedan je od najnovijih u nizu opasnih trendova koji se pojavljuju na društvenim mrežama.

Izazov je već rezultirao smrću osmogodišnje Lalani Erike Renee Valton iz Teksasa i devetogodišnje Arijani Džejlin Arojo iz Viskonsina.

Kako je Arči dobio oštećenje mozga?

Izazov zatamnjenja dovodi do nedostatka kiseonika u mozgu, što može biti smrtonosno. Iako se sa sigurnošću ne zna da li je Arči učestvovao u izazovu, njegova majka veruje da je to slučaj, nakon što ga je pronašla sa komadom tkanine obmotane oko glave.

Arči se nikada nije osvestio nakon što ga je majka početkom aprila zatekla kod kuće i od tada je u komi od zadobijenih povreda na mozgu.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.