SUTRA SE GASI ŽIVOT MALOG 12-GODIŠNJAKA? Porodici saopštene ŠOKANTNE vesti!
mali Arči, Foto: Profimedia

tuga!

SUTRA SE GASI ŽIVOT MALOG 12-GODIŠNJAKA? Porodici saopštene ŠOKANTNE vesti!

Dečak je bio u komi otkako ga je majka pronašla onesvešćenog u aprilu i održava se u životu kombinacijom medicinskih intervencija

Objavljeno: 22:24h

Porodici Arčija Batersbija je rečeno da će dečaka isključiti sa aparata za održavanje u životu u subotu u 10 sati, prenosi Mirror.

Ova vest dolazi nakon što je Arčijeva porodica izgubila u svom poslednjem pravnom pokušaju da ga prebace iz bolnice u dom da umre, iako nameravaju da nastave svoje napore u Evropskom sudu za ljudska prava.

Roditelji 12-godišnjaka, Holi Dens i Pol Batersbi, koji su razdvojeni, ali oboje žive u Sautendu u Eseksu, podneli su zahtev Apelacionom sudu danas nakon što su izgubili u postupku Višeg suda da ga premesti u dom pre nego što ga isključe sa aparata.

Apelacioni sud je danas nešto posle 18.30 potvrdio da je odobrenje žalbe odbijeno.

Arči
Arčifoto: Profimedia

Porodici dečaka je sada rečeno da će njegova terapija za održavanje života biti povučena od 10 sati ujutru u subotu, objavila je večeras grupa iz kampanje Christian Concern.

Kao odgovor, Barts Health NHS Trust je rekao da je njegov stav ostao isti u smislu da neće biti napravljene nikakve promene u Arčijevoj nezi "dok se ne reše nerešena pravna pitanja".

Njegovi roditelji su vodili dugu pravnu bitku, koja je na kraju propala u sredu kada je Evropski sud za ljudska prava odbio da interveniše.

Njihov fokus je zatim prebačen na pokušaj da njihovog sina premeste u dom, ali je jutros u presudi Višeg suda, Džastis Teis zaključila da nije u najboljem Arčijevom interesu da bude premešten.

Dečak je bio u komi otkako ga je majka pronašla onesvešćenog u aprilu i održava se u životu kombinacijom medicinskih intervencija, uključujući ventilaciju i lečenje lekovima, u Kraljevskoj londonskoj bolnici u Vajtčepelu, u istočnom Londonu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.