KIRBI TVRDI DA ČE BLINKEN I LAVROV ZAJEDNO URADITI JEDNU STVAR: "Ne sumnjam da će ako bude imao priliku"
Foto Profimedia, Foto: Profimedia

osuda

KIRBI TVRDI DA ČE BLINKEN I LAVROV ZAJEDNO URADITI JEDNU STVAR: "Ne sumnjam da će ako bude imao priliku"

Sud je naložio i da Grajner plati novčanu kaznu od milion rubalja

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken pokušaće verovatno da razgovara sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovom na marginama sastanka u Kambodži, izjavio je danas koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽon Kirbi nakon što je američka košarkaška zvezda Britni Grajner osuđena na devet godina zatvora zbog optužbi za posedovanje droge u Rusiji.

„Ne sumnjam da će ako bude imao priliku razgovarati sa gospodinom Lavrovom. A ako se to ne desi prirodno, siguran sam da će sekretar Blinken napraviti piliku i razgovarati“, rekao je Kirbi za MSNBC, preneo je Rojters.

U vreme kada su presuda i kazna izrečene, Blinken i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prisustvovali su gala večeri Asocijacije nacija jugoistočne Azije (ASEAN) u Kambodži.

Ruski sud osudio je američku košarkašicu Britni Grajner na devet godina zatvora proglasivši je krivom za posedovanje i šverc droge.

Sud je naložio i da Grajner plati novčanu kaznu od milion rubalja (oko 16.000 dolara).

Sud je u presudi naveo da je Grajner zločin počinila namerno, iako je ona kazala da je počinila grešku.

Zvezda WNBA košarke i dvostruka olimpijska šampionka uhapšena je u februaru na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što je u njenom prtljagu pronađeno ulje kanabisa.

(Espreso/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.