MINISTARSTVO FINANSIJA SAD SANKCIONISALO NAVODNU PUTINOVU DEVOJKU! Novi udarac na "RUSKOG CARA"
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAOPŠTENO

MINISTARSTVO FINANSIJA SAD SANKCIONISALO NAVODNU PUTINOVU DEVOJKU! Novi udarac na "RUSKOG CARA"

Ona je i bivši član državne Dume, i "trenutni direktor Nacionalne medijske grupe, odnosno proruske televizije, radio stanice i štampanog medija"

Objavljeno: 09:14h

Ministarstvo finansija SAD sankcionisalo je u utorak navodnu devojku ruskog predsednika Vladimira Putina u okviru niza mera usmerenih na rusku elitu u poslednjem pokušaju Bajdenove administracije da kazni Kremlj zbog rata u Ukrajini.

Alina Maratovna Kabaeva, koja je navodno u ljubavnoj vezi sa predsednikom Rusije, sankcionisana je "jer je bila, odnosno i dalje jeste zvanični, viši zvaničnik ili član upravnog odbora vlade Ruske Federacije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se navodi da Kabaeva ima bliske veze sa Vladimirom Putinom.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ona je i bivši član državne Dume, i "trenutni direktor Nacionalne medijske grupe, odnosno proruske televizije, radio stanice i štampanog medija".

U aprilu je Wall Street Journal objavio da SAD razmatraju da uvedu sankcije Kabaevoj, ali je postojala zabrinutost da bi takav potez podstakao tenzije s obzirom na njenu bliskost sa Putinom. Ona se prethodno našla na crnoj listi EU i Ujedinjenog kraljevstva.

Osim Kabaeve, na listi sankcija SAD našli su se brojni oligarsi, velika kompanija za proizvodnju čelika i dve njene podružnice, kao i finansijska institucija koju terete da je vodila "operacije izbegavanja sankcija", a na listi se našao i generalni direktor te institucije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.