NA UDARU PUTINOVA BIVŠA ŽENA I NAVODNA LJUBAVNICA: Britanija uvela nove SANKCIJE porodici ruskog lidera!
Vladimir Putin i Alina Kabajeva, Foto: Printscreen, Profimedia

UNUTRAŠNJI KRUG

NA UDARU PUTINOVA BIVŠA ŽENA I NAVODNA LJUBAVNICA: Britanija uvela nove SANKCIJE porodici ruskog lidera!

Sankcionisanima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje

Objavljeno:

Velika Britanija je uvela najnoviji paket sankcija Rusiji zbog njenih vojnih aktivnosti u Ukrajini, usredsredivši se na finansijsku mrežu ruskog predsednika Vladimira Putina, njegovu bivšu ženu i rođake.

- Razotkrivamo i usredsređujemo se na sumnjivu mrežu koja podržava Putinov luksuzni način života i povećava poročnost u njegovom unutrašnjem krugu - saopštila je britanska ministarka inostranih poslova Liz Tras, prenosi Rojters.

Tras je dodala da će Britanija "nastaviti da uvodi sankcije svima onima koji pomažu i podržavaju Putinovu agresiju dok Ukrajina ne pobedi“.

1 / 4 Foto: Profimedia

Britanija je, u dogovoru sa zapadnim saveznicima, uvela sankcije stotinama bogatih ruskih pojedinaca, kao i strateški važnim industrijskim i finansijskim kompanijama.

Među 12 novih imena koja su dodata na britansku listu sankcija nalazi se ime Putinove bivše supruge Ljudmile Očeretnaje i nekoliko njegovih rođaka koji su na izvršnim pozicijama u velikim ruskim kompanijama poput Gasproma. Među njima je i navodna dugogodišnja ljubavnica ruskog lidera, bivša gimnastičarka Alina Kabajeva, prneosi "Gardijan".

Alina Kabajeva i Vladimir Putin
Alina Kabajeva i Vladimir Putin foto: EPA / MIKHAIL METZEL

Sankcionisanima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje.

Vlada Velike Britanije je saopštila da su sankcionisani podržali Putina u zamenu za bogatstvo, unosne poslove i uticaj na ruske kompanije, navodi britanska agencija.

1 / 6 Foto: Profimedia

Prošlog meseca su SAD i Velika Britanija uvele sankcije njegovim ćerkama Mariji Voroncovoj (36) i Katerini Tihonovoj (35), koje je dobio sa bivšom suprugom Ljudmilom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.