KANADA NE PRESTAJE SA SANKCIJAMA: Sada su na udaru Putinovi saradnici, među njima BIVŠA RUSKA OLIMPIJKA
Kanada, Foto: Profimedia

spisak je dugačak

KANADA NE PRESTAJE SA SANKCIJAMA: Sada su na udaru Putinovi saradnici, među njima BIVŠA RUSKA OLIMPIJKA

"Ciljamo na banke i oligarhe u Putinovom režimu kao i na osobu koju ću nazvati njegovom partnerkom"

Objavljeno:

Kanadske vlasti uvele su danas sankcije protiv 21 Rusa, bliskih ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i protiv četiri finansijske institucije i banke, u svetlu novih sankcija Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

"Ciljamo na banke i oligarhe u Putinovom režimu kao i na osobu koju ću nazvati njegovom partnerkom", izjavila je novinarima u Otavi šefica kanadske diplomatije Melani Žoli (Melanie Joly).

Na meti novih sankcija je Alina Kabajeva, bivša ruska olimpijska gimnastičarka koja je, prema nekim medijima i protivnicima Kremlja, u vezi sa Putinom, što je on negirao 2008. godine.

Prema američkim medijima, Alina Kabajeva je opisana u poverljivom izveštaju američkih obaveštajnih službi kao korisnica bogatstva Vladimira Putina.

Alina Kabajeva
Alina Kabajevafoto: Profimedia

Na spisku sankcija od sada su i Ruska poljoprivredna banka, kao i Investtradebank i dve kompanije za upravljanje fondovima. Njihova imovina je zamrznuta, a rukovodstvu je zabranjen ulazak u Kanadu.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, kanadske vlasti su uvele sankcije protiv više od 1.050 pojedinaca i entiteta u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji.

( Espreso / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.