"AKO ONA NE MOŽE DA DOĐE DO MENE, MOGU JA DO NJE": Mladi lekar opravdao ljubav SRBA prema BALKANSKOJ BRAĆI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

za svaku pohvalu!

"AKO ONA NE MOŽE DA DOĐE DO MENE, MOGU JA DO NJE": Mladi lekar opravdao ljubav SRBA prema BALKANSKOJ BRAĆI!

Tolika ljubaznost lekara se retko sreće

Objavljeno: 14:05h

Prijateljstvo Srba i Grka, koje se neguje duže od jednog veka, prožeto je pričama o dobročinstvu i ljudima velikog srca sa obe strane, koji su nesebično pomagali jedni drugima kada je to bilo najpotrebnije.

Poslednja u nizu, priča Milevke iz Srbije, oduševila je sve one koji prate Fejsbuk grupu "Grčka info". Naime, u emotivnoj objavi, ona je opisala slučaj u kojoj joj je bila potrebna intervencija doktora tokom boravka u Paraliji, a kako nije mogla sama da ode kod njega, doktor se pojavio kod nje u apartmanu, rečima "ako ona ne može doći do mene, mogu ja do nje...". Njenu objavu, prenosimo vam u celosti.

"Nemam reči kojom bih mogla da se zahvalim jednm grčkom doktoru koji je bio na dežurstvu za naše građane iz Srbije.

Naime, ja sam slučajno povredila koleno prilikom izlaska iz mora, tako da nisam mogla da se oslonim na jednu nogu. Pošto je apartman bio na samoj obali, nekako sam došla do apartmana, ali kad se noga ohladila nikako nisam mogla stati na nju da bih otišla do ambulante koja je bila najbliža, pa su suprug i brat otišli do ambulante.

Vrlo brzo je stigao lekar i na tečnom srpskom jeziku se obratio i doneo svu potrebnu opremu (zavoje, dezinf.sredstvo, inekciju..)

Tolika ljubaznost lekara se retko sreće i zato sam oduševljena njegovim postupcima.

1 / 5 Foto: Profimedia

Najviše sam se oduševila kad je otvorio frižider i iz leda izvadio kesu graška kao pomoćnu terapija, a posebno kad je rekao "ako ona ne može doći do mene, mogu ja do nje..."

Žao mi je što ѕam mu zaboravila ime, jer dečko, jedan mladi lekar, zaslužuje najbolje pohvale.

Inače, to se desilo ove godine u Paraliji - druge polovine juna, a ja želim da mu se mnogo zahvalim na ljubaznosti i profesionalnosti. Gost sam Grčke 17 godina (nekad i 2 puta godišnje), obišla sam skoro celu Grčku, ali baš nikad nisam naišla ni na kakvu neprijatnost od strane tih divnih ljudi Grčke države. Pozdrav za divnog doktora i njegov narod", napisala je ona na kraju svoje objave.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.