AKO IDETE U GRČKU, OVO MORATE ZNATI: 1 znak Srbima zadaje GLAVOBOLJU, ne znači ISTO što i KOD NAS! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEDOUMICE OKO ZNAKA ZA PARKIRANJE U GRČKOJ

AKO IDETE U GRČKU, OVO MORATE ZNATI: 1 znak Srbima zadaje GLAVOBOLJU, ne znači ISTO što i KOD NAS! (FOTO)

U komentarima, jedna članica grupe je razrešila dilemu ostalih zbog čega se radi baš o zabrani parkiranja po mesecima, a ne kao kod nas - po danima

Objavljeno:

Za putovanje automobilom u stranu zemlju, osim punog rezervoara i dobre navigacije, potrebno je znati i osnovne informacije o saobraćaju, odnosno saobraćajnim znacima, kako ne bismo došli u situaciju da platimo kaznu i tako sebi uskratimo deo budžeta za letovanje.

Od kada je počela ovogodišnja letnja sezona iz Grčke neprestano stižu fotografije nepropisno parkiranih automobila sa srpskim tablicama, a nekolicina turista je podelila i svoja iskustva sa nerado viđenim "paukom".

Zato su administratori Fejsbuk grupe "Grčka uživo", odlučili da stanu na put nedoumicama koje muče srpske turiste koji su sopstvenim automobilima krenuli put letovališta, otkrivajući jednu interesantnu činjenicu.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Precrtana debela crta (jedna ili dve) u znaku zabrane parkiranja na slici ispod znači da ne smete parkirati na toj strani ulice parnog ili neparnog MESECA, a ne dana.

Znači ako je jedan ovaj pravougaonik precrtan (znak levo), na toj strani ne parkirate januara, marta, maja, jula, septembra, novembra.

A ako su dva, ostalim mesecima", navodi se u postu.

Grčka, parking
foto: Printscreen/Facebook/Grčkauživo

U komentarima, jedna članica grupe je razrešila dilemu ostalih zbog čega se radi baš o zabrani parkiranja po mesecima, a ne kao kod nas - po danima.

"Zato što su na takvim mestima duž ulice radnje (ili čak stambeni objekti), a automobili im blokiraju, maskiraju, ometaju, vidljivost i pristupačnost, pa se menjanjem uspostavlja fer ravnoteža za vlasnike radnji sa obe strane", piše ona.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.