RUSIJA SE PONOVO OGLASILA POVODOM NAPETE SITUACIJE OKO KOSOVA: Zahtevaju 1 stvar!
Dmitrij Peskov, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Ilustracija, Profimedia

VAŽNO!!!

RUSIJA SE PONOVO OGLASILA POVODOM NAPETE SITUACIJE OKO KOSOVA: Zahtevaju 1 stvar!

Peskov je dodao da je zaoštravanje sukoba između Kosova i Srbije uspelo da se izbegne i da je situacija odložena za mesec dana

Objavljeno: 11:50h

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva podržava Srbiju u situaciji oko Kosova i da su zahtevi vlasti regiona Srbima koji žive na severu neosnovani.

- Mi, naravno, apsolutno podržavamo Srbiju. Bliski smo kosovskim Srbima. Smatramo da su zahtevi kosovskih vlasti apsolutno nerazumni - istakao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju upozoriti vlasti pokrajine na nepromišljene korake, a prava Srba koji tamo žive moraju se poštovati.

- Naravno, smatramo da one zemlje koje su priznale Kosovo i bile garanti treba da upotrebe sav svoj uticaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne preduzimaju nikakve nepromišljene korake koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija - rekao je on.

- Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba - naglasio je Peskov.

1 / 6 Foto: Profimedia

On je dodao da je zaoštravanje sukoba između Kosova i Srbije uspelo da se izbegne i da je situacija odložena za mesec dana.

Podsetimo, Lider Čečenije Ramzan Kadirov takođe se oglasio na svom Telegram nalogu o svim dešavanjima na KiM.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.