SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU? Obukli se kao LIKOVI IZ OVE SERIJE, pa krenuli u SPEKTAKULARNU AKCIJU! VIDEO
Oružana pljačka, Foto: Printscreen/youtube/The Mirror

ŠOK

SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU? Obukli se kao LIKOVI IZ OVE SERIJE, pa krenuli u SPEKTAKULARNU AKCIJU! VIDEO

Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu

Objavljeno:

Holandski istražitelji intezivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na "Pink pantere" sa Balkana, prenosi RTLnieuws.

Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu.

- U pljački niko nije povređen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i nemačkom policijom - saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog dela uhapsili dve sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/The Mirror

- Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dve osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dve osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga - kaže policija i dodaju:

Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vreme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umešani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i ovi više nisu osumnjičeni u ovoj pljački.

Ova pljačka digla je celu Holandiju na noge i svi se pitaju da li su kradljivci dijamanata Srbi.

- Sumnja se da su u pitanju "Pink panteri" sa Balkana, i da su u pitanju verovatno Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande - pišu holandski mediji.

Istražitelji su se oglasili 4. jula i objavili nove fotografije i video-snimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihovo bekstvo, kao i slika mogućeg petog člana bande.

- Nepoznati muškarac, inače, peti osumnjičeni kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli da uđu na sajam. Policija sumnja da su naočare koje nose razbojnici deo njihove maske - naveli su holandski mediji.

Video-snimak koji su snimili očevici ove spektakularrne pljačke pokazuje da četvorica muškaraca u jaknama i sa kačketima, nalik onima koje nose likovi popularne serije "Peaky Blinders" (Birmingemska banda), učestvuju u pljački. Jedan od njih ima macolu kojom razbija izlog, dok su ga drugi pljačkaši okružili i oružjem prete svakom ko se približi. Kada se dijamant našao u ruci pljačkaša, on je uzeo plen, stavio ga u vreću i krenuo da trči zajedno sa svojom ekipom i izlaze iz objekta u nepoznatom pravcu.

Bonus video:

00:31

NE MOŽE BEZOBRAZNIJE OD OVOG Drska krađa u prepunoj prodavnici u Zemunu

(Espreso/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.