UDARILI UKRAJINCI PO BALKANSKOJ ZEMLJI I TO JAKO: Izneo TEŠKE STVARI!
Foto: Profimedia

ovo je rekao!

UDARILI UKRAJINCI PO BALKANSKOJ ZEMLJI I TO JAKO: Izneo TEŠKE STVARI!

Ukrajinska „Pravda“ podseća da prema šestom paketu sankcija EU u okviru naftnog embarga, koji stupa na snagu u decembru 2022. godine, transport ruske nafte morem nije zabranjen

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izrazio je danas razočaranje što, kako je rekao, brodske kompanije iz Grčke nastavljaju da obezbeđuju Rusiji tankere za prevoz nafte morem i tako joj pomažu da zaradi.

Dmitro Kuleba
foto: Profimedia

„Nemamo pritužbi na grčku vladu, vidimo njenu doslednu poziciju unutar EU, podršku sankcijama i davanju kandidature Ukrajini za članstvo u EU. Zato smo veoma iznenađeni stavom grčkih brodskih kompanija, koje nudeći svoje tankere, zapravo pomažu Rusiji“, rekao je Kuleba za grčku televiziju „EPT“.

Ukrajinska „Pravda“ podseća da prema šestom paketu sankcija EU u okviru naftnog embarga, koji stupa na snagu u decembru 2022. godine, transport ruske nafte morem nije zabranjen.

Šef ministarstva spoljnih poslova Ukrajine izrazio je zahvalnost Grčkoj na vojnoj pomoći, pozivajući da se ubrzanju procedure za isporuku borbenih vozila pešadije.

„Zaista su nam potrebna vozila BMP da zaštitimo naše vojnike tokom napredovanja. Vojnici ginu upravo zato što nema dovoljno oklopnih vozila“, dodao je on.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.