LOŠE VESTI ZA PUŠAČE: Jedna od omiljenih DESTINACIJA potpuno ZABRANILA konzumiranje duvanskih proizvoda na PLAŽAMA!
Ilustracija, Foto: Printscreen

"PROSTORI BEZ DIMA"

LOŠE VESTI ZA PUŠAČE: Jedna od omiljenih DESTINACIJA potpuno ZABRANILA konzumiranje duvanskih proizvoda na PLAŽAMA!

Zabrana se temelji na zaštiti okoline i pravu građana na uživanje čistog javnog prostora, bez dima i opušaka, očuvanju suživota građana i zaštiti zdravlja ljudi, posebno ugroženijih

Objavljeno: 13:38h

Prošlog petka je i zvanično prihvaćena izmena Pravilnika kojim se sve gradske plaže u Barseloni proglašavaju „prostorima bez dima“. To znači da se na plažama zabranjuje konzumiranje duvanskih proizvoda i korišćenje uređaja koji ispuštaju nikotin.

Zabrana se temelji na zaštiti okoline i pravu građana na uživanje čistog javnog prostora, bez dima i opušaka, očuvanju suživota građana i zaštiti zdravlja ljudi, posebno ugroženijih, objavio je portal Barcelona.cat.

Pušenje
Pušenjefoto: EPA

Pilot projekat "plaža bez dima" sproveden je prošle godine na četiri plaže u Barseloni - Sant Miquelu, Somorrostru, Nova Icàriji i Nova Mar Belli, kad pušenje nije bilo dozvoljeno u peščanom području i moru tokom sezone kupanja.

1 / 7 Foto: Profimedia

Inicijativa se vrlo brzo proširila medijima i društvenim mrežama. Plaže bez dima bilo su jasno označene, zabrana pušenja bila je komunicirana i preko razglasa, a poseban tim za informisanje o zaštiti okoline sve je detaljno objašnjavao korisnicima plaža i edukovao ih o štetnosti duvanskih proizvoda. Rezultati su pokazali značajno smanjenje postotka pušača na plažama i broja opušaka ostavljenih u pesku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.