HAOS U SUPERMARKETU! Žena se uhvatila za pakovanje sira, nije poverovala kako je obezbeđeno od krađe! (VIDEO)
Printscreen, Foto: Printscreen/TikTok/amberrosegarcia

EKONOMIJA

HAOS U SUPERMARKETU! Žena se uhvatila za pakovanje sira, nije poverovala kako je obezbeđeno od krađe! (VIDEO)

Cene hrane i bezalkoholnih pića porasle su za 9,8 odsto u godini do juna 2022, prema podacima britanske Kancelarije za nacionalnu statistiku

Objavljeno:

U sada viralnom videu, kupac iz britanskog Teska otkrio je da je prodavnica zaključala određena pakovanja sira u pojedinačne sigurnosne kutije.

Video, koji je @amberrosegarcia postavio na TikTok, prikupio je preko 900.000 pregleda i hiljade komentara zaprepašćenih gledalaca koji nisu mogli da veruju svojim očima. Međutim, neki ne baš iznenađeni gledaoci su teoretizirali da je prodavnica zaključala namirnicu kako bi sprečila krađu u prodavnici usred krize troškova života.

Tesco lokacija prikazana u videu @amberrosegarcia nije prvi prodavac koji je zaključao svakodnevnu namirnicu. Kako prenosi Insajder, prodavnica Aldi u regionu Midlends u Engleskoj takođe je zaključala pakete sira. A prodavnica Asda u Elsviku, Njukasl, navodno je stavila bezbednosne nalepnice na kade sa puterom.

Portparol Asde je rekao za Insajder da je puter verovatno označen kao rezultat nedavne krađe, dodajući da ne vide ovu akciju kao „nuspojavu inflacije“. Ali mnogi stručnjaci se ne slažu.

Cene hrane i bezalkoholnih pića porasle su za 9,8 odsto u godini do juna 2022, prema podacima britanske Kancelarije za nacionalnu statistiku. Endi Kuk, glavni inspektor policije, rekao je za Gardijan da će povećanje cena hrane nesumnjivo „pokretati porast kriminala“.

"Ne postoje dva načina za to", rekao je Cooke.

U razgovoru za The Grocer, iz U.K. industrijskom magazinu, anonimni menadžer prodavnice rekao je da su kradljivci počeli da ciljaju jeftinije, svakodnevne artikle. Drugi je takođe rekao da su zaustavili "penzionera" ​​koji je pokušao da ukrade šampon. Situacija nije mnogo bolja ni u Grčkoj.

„Sa troškovima života, ljudi će morati da počnu da biraju“, rekao je drugi menadžer.

U svom videu, @amberrosegarcia stoji u Tescovom prolazu sa sirom i vadi različite sigurnosne kutije kako bi pokazala da su paketi sira Cathedral Citi pohranjeni u pojedinačnim sigurnosnim kutijama. Čini se da je cena određenog brenda 4,15 funti (skoro 5 dolara) po pakovanju.

Prošle nedelje je objavljeno da je inflacija u Sjedinjenim Državama dostigla 40-godišnji maksimum. Prema Birou za statistiku rada, SAD stopa inflacije porasla je na 9,1 odsto u junu, što je najveći godišnji porast od 1981, prenosi Newsweek.

Ranije ovog meseca, predsednik Džo Bajden rekao je Amerikancima da je „borba sa inflacijom“ njegov „glavni prioritet“; međutim, anketa CNN-a pokazala je da 74 odsto Amerikanaca nije zadovoljno kako je Bajden do sada rešio ovo pitanje, što bi moglo predstavljati probleme za demokrate tokom novembarskih izbora na sredini mandata.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.