DRAGULJI VREDNI 100.000.000 DOLARA UKRADENI U JEDNOJ OD NAJVEĆIH PLJAČKI NAKITA IKADA! Sve nestalo za 27 MINUTA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

POTRAGA ZA LOPOVIMA U TOKU!

DRAGULJI VREDNI 100.000.000 DOLARA UKRADENI U JEDNOJ OD NAJVEĆIH PLJAČKI NAKITA IKADA! Sve nestalo za 27 MINUTA!

Vlasti su za Los Anđeles tajms rekli da su dva naoružana čuvara napustila vozilo na stajalištu kamiona u ranim satima 11. jula

Objavljeno:

Traga se za lopovima nakon što su odneli 100 miliona dolara (83 miliona funti) retkih dragulja u smeloj 27-minutnoj pljački koja se smatra jednom od najvećih pljački nakita u istoriji.

Policija veruje da je banda provalnika pratila kombi natovaren teretom u vlasništvu 'mama i pop operatera' od izložbe nakita u severnoj Kaliforniji do stajališta za kamione u Los Anđelesu, pre nego što su upali u vozilo u ranim satima.

Mapa pokazuje da su lopovi udarili u blindirano Brinkovo vozilo oko 2 sata ujutru 11. jula na stajalištu kamiona Fliing J duž Interstate 5 u blizini Grapevine – potrebno je samo 27 minuta da se izvuku sa kolosalnim izvlačenjem.

Predsednik Međunarodnog sajma dragulja i nakita Arnold Djuk rekao je da je kombi bio natovaren kontejnerima od 70 do 100 funti u kojima se nalaze dragulji i dragulji.

Procenjuje se da se mafija izvukla sa do 30 torbi u kojima se nalazi nepoznat broj pojedinačnih komada, ostavljajući niz nezavisnih draguljara u zaprepašćenju jer im je izbrisala „cela sredstva za život“.

1 / 4 Foto: AP, Ilustracija

Gospodin Duke je dodao: „Mi gledamo na više od 100 miliona dolara dokumentovanih gubitaka. „Ovo je bio apsolutno ogroman zločin. Jedna od najvećih pljački nakita ikada. Govorimo o zlatu, dijamantima, rubinima, smaragdima i gomili luksuznih satova.

„Bilo je 15 izlagača sa svakim od 5 do 10 miliona dolara (4 miliona do 8,3 miliona funti) u robi.

„Ovo su mala preduzeća sa celokupnim bogatstvom u tom kamionu. To ih je finansijski uništilo i u nekim slučajevima je uticalo na njihovo zdravlje.'

Brandi Svanson, direktor izložbe dragulja, rekao je da je roba ukradena od 'mama-and-pap operatera' koji su ostali 'devastirani'.

Provalnici su uspeli da neotkriveno zaobiđu mehanizam za zaključavanje Brinkovog kombija i utovarili dragulje u kontejnere za skladištenje pre nego što su ih odneli, navode izvori za sprovođenje zakona.

Vlasti su za Los Anđeles tajms rekli da su dva naoružana čuvara napustila vozilo na stajalištu kamiona u ranim satima 11. jula.

Grupa lopova je potom upala u kamion, ušla u njegovu traktorsku prikolicu i počela da istovaruje kontejnere sa nakitom, zlatom, dijamantima, rubinima, smaragdima i zalihama luksuznih dizajnerskih satova, uključujući Rolekse.

Zlato, Dijamanti
foto: Profimedia

Njihova pljačka se poredi sa pljačkom Haton Gardena u Londonu i Antverpenom u Belgiji, za koju su bili potrebni meseci planiranja.

Narednik Biroa za glavne zločine u okrugu Los Anđeles, Majkl Mileski, odbio je da opiše mehanizam zaključavanja, ali je priznao da ga „neće biti previše teško razbiti“. Istražitelji veruju da je nekoliko lopova „moralo biti umešano“, pri čemu je 18 žrtava pretrpelo gubitke, a agent FBI i istražitelji velikih zločina sada traže tragove.

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.