EKSPLOZIJA TOKOM DEČIJE IGRE: Horor u Avganistanu
Avganistan, Foto: Profimedia

jezivo

EKSPLOZIJA TOKOM DEČIJE IGRE: Horor u Avganistanu

Lekar u regionalnoj bolnici rekao je da je dvoje dece u kritičnom stanju, a dvoje su umrli pre nego što su stigli u bolnicu

Objavljeno:

Najmanje dvoje dece je poginulo, a osmoro je ranjeno u eksploziji na jugu Avganistana, rekao je lokalni zvaničnik.

Eksplozija se dogodila u provinciji Zabul, rekao je šef pokrajinskog odeljenja za informisanje i kulturu Šarafat Vejner. Navodno su se deca igrala sa neeksplodiranom minobacačkom granatom kada se tragedija dogodila, rekao je svedok u video snimku koji je podelio jedan talibanski zvaničnik.

Lekar u regionalnoj bolnici rekao je da je dvoje dece u kritičnom stanju, a dvoje su umrli pre nego što su stigli u bolnicu. U bolnici je na lečenju i još šestoro dece. Neeksplodirana ubojna sredstva zaostala iz decenija rata često izazivaju žrtve među decom u Avganistanu.

Požar, Eksplozija
foto: Printscreen/youtube/EL DIARIO de Carlos Paz

Prošle srede Ujedinjene nacije su saopštile da su zabeležile 2.106 civilnih žrtava u ratom razorenoj zemlji u poslednjih deset meseci.

Jedan od glavnih uzroka je neeksplodirana ubojna sredstva. Prema podacima Ujedinjenih nacija, najmanje 118.443 osobe su poginule kao rezultat oružanog sukoba u zemlji od decembra 2008. godine, kada su UN počele zvanično da evidentiraju civilne žrtve, javlja Index.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.