OVO SE NIJE DESILO OD KADA JE IZGUBIO IZBORE: Tramp povukao NAJNOVIJI POTEZ
Donald Tramp, Foto: Profimedia

ponovo

OVO SE NIJE DESILO OD KADA JE IZGUBIO IZBORE: Tramp povukao NAJNOVIJI POTEZ

Nekadašnji partneri iz Bele kuće govore u Vašingtonu istog dana nakon što su u petak u Arizoni vodili kampanju za dvoje političkih rivala na stranačkim izborima

Objavljeno:

Bivši predsednik SAD Donald Tramp vratio se danas u Vašington, prvi put od kada je napustio položaj i održaće govor nekoliko sati pošto je bivši potpredsednik Majk Pens, njegov potencijalni republikanski rival na izborima 2024, takođe u Vašingtonu pozvao Republikansku stranku da prestane da gleda unazad.

Tramp je došao u američku prestonicu prvi put od 20. januara 2021. godine, kada je sadašnji predsednik Džozef Bajden položio zakletvu, u trenutku dok pojedini republikanci koji razmišljaju o kandidaturi za Belu kuću pokazuju sve veću spremnost da mu se direktno suprotstave, prenosi Glas Amerike.

Među njima je Pens, koji je danas izneo svoju takozvanu "agendu slobode" nedaleko od mesta gde Tramp treba da govori. Dok se Tramp i dalje često žali naizbore za koje i dalje neosnovano tvrdi da su "pokradeni" pre godinu i po dana, Pens je poručio da "neki možda odlučuju da se fokusiraju na prošlost, ali izbori su stvar budućnosti".

Nekadašnji partneri iz Bele kuće govore u Vašingtonu istog dana nakon što su u petak u Arizoni vodili kampanju za dvoje političkih rivala na stranačkim izborima.

Za to vreme je objavljena vest da je Pensov bivši šef osoblja Mark Šort svedočio pred federalnom velikom porotom koja istražuje napad na američki Kapitol 6. januara 2021.

Šort je bio u Kapitolu tog dana, kada je Pens morao da pobegne od rulje koja je pozivala na njegovo vešanje nakon što je Tramp netačno insistirao na tome da Pens ima ovlašćenje da poništi izborne rezultate.

Na pitanje o sve većem jazu između sebe i Trampa, čovek koji je nekada bio najlojalniji saveznik bivšeg predsednika rekao je da njih dvojica nemaju različita mišljenja o političkim pitanjima.

"Ali možda se razlikujemo u fokusu. Iskreno verujem da su izbori stvar budućnosti i da je od apsolutno ključnog značaja da u vreme kada tako mnogo Amerikanaca pati i toliko porodica se nosi sa teškoćama, ne podlegnemo iskušenju da gledamo unazad", rekao je.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.