MISICA UHAPŠENA U HRVATSKOJ ZBOG KRAĐE TEŠKE 1,6 MILIONA EVRA: Mirka krenula u akciju iz uglednog RESTORANA! VIDEO
Prisila Lara Guevari, Foto: Printscreen/Facebook

NEVERICA

MISICA UHAPŠENA U HRVATSKOJ ZBOG KRAĐE TEŠKE 1,6 MILIONA EVRA: Mirka krenula u akciju iz uglednog RESTORANA! VIDEO

Uhapšena Prisila svojevremeno je učestvovala na izboru za Miss sveta.

Objavljeno: 16:22h

Hrvatska policija je na graničnom prelazu Karasovići s Crnom Gorom, uhapsila dve osobe osumnjičene da su u Španiji ukrali 45 boca vina vrednih neverovatni 1,6 miliona evra.

Reč je o bivšoj meksičkoj kraljici lepote Prisili Lari Guevari (28) i njenom partneru, rumunsko-holandskom državljaninu Konstantinu Gabrielu Dumitru (47).

Uhapšena Prisila svojevremeno je učestvovala na izboru za Miss sveta.

Za njima je Španija raspisala evropski nalog za hapšenje, a pljačka skupocenog vina izvedena je još u oktobru prošle godine u Atriju, jednom od najcenjenijih španskih restorana u gradu Kaseresu.

Vino
Vinofoto: Profimedia

Meksička državljanka je pre devet meseci ušla u hotel u Kaseresu, na recepciji unajmila sobu prijavivši se sa lažnim švajcarskim pasošem na ime Mirka Golubić.

U prestižnom restoranu hotela, koji ima dve Mišlenove zvezdice, rezervisala je mesto za večeru za sebe i svog partnera Konstantina. Nakon večere su, na poziv domaćina, oboje otišli u razgledanje vinskog podruma. Ugledni restoran u hotelu je imao običaj da svojim gostima pokaže podrum u kojem je najskuplje vino bila boca "Chateau d’Yquem" iz 1806. godine procenjena na 310.000 evra.

Španski El Pais piše kako je par nakon obilaska vinskog podruma otišao u sobu, a zatim je Prisila u 1.30 sati u noći zamolila recepcionara da joj pripremi nešto za jelo jer je restoran bio zatvoren.

Dok je on pripremao desert u kuhinji, Konstantin je sišao iz sobe i magnetnom karticom otvorio vrata vinskog podruma i za desetak minuta pokrao 45 boca vina. Odneo ih je u tri ruksaka, a boce obložio hotelskim peškirima i čaršavima da se ne bi razbile ili stvarale buku.

U zoru, u 5.30 sati par se odjavio iz hotela i mirno otišao. Osoblje hotela je tek sedam sati kasnije primetilo da je nestalo 38 raritetnih boca vina "Romanee Conti" i sedam boca "Chateau d’Yquem" iz 19 veka.

- Te su boce deo moje lične istorije, istorije Atrija, ali i Kaseresa, njegovih građana, svih zaljubljenika u svet vina - izjavio je glavni kuvar restorana Tonjo Perez.

Policija je pregledavajući snimke nadzornih kamera uočila muškarca i ženu čija su lica bila prekrivena maskama za zaštitu od koronavirusa i sunčanim naočarama, a žena je imala i periku. Trebalo je tri meseca dok su ih identificikovali.

Kasnije je otkriveno da su posetili restoran i tri puta pre pljačke kako bi dobro proučili mesto.

Hrvatska policija je potvrdila hapšenje dvoje stranih državljana koji su u ponedeljak uhvaćeni prilikom dolaska iz Crne Gore, ali nisu iznosili pojedinosti dok je španska policija, koja je otkrila identitet osumnjičenih, održala konferenciju za medije. Španija očekuje njihovo izručenje u narednih desetak dana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.