TRAMPE, BIĆE RATA AKO PIPNEŠ NAŠA OSTRVA! Kinezi prete novom predsedniku SAD
Foto: Reuters/Profimedia

veoma ozbiljno upozorenje

TRAMPE, BIĆE RATA AKO PIPNEŠ NAŠA OSTRVA! Kinezi prete novom predsedniku SAD

- Pretnje Amerikanaca su mešavina naivnosti i kratkovidosti - piše u neuobičajeno oštrom komentaru u glasilu države, listu Čajna dejli
Objavljeno: 10:50h

- Tilersonove reči "nisu vredne uzimanja za ozbiljno, jer su one mešavina naivnosti, kratkovidosti, izlapelih predrasuda i nerealnih političkih fantazija - napisao je ipak Čajna dejli, list koji je čvrsto pod kontrolom države i partije. - Ako bi on tako postupao u stvarnom svetu, to bi imali katastrofalne posledice.

Ipak, postoje neki znaci da sam Tramp deli Tilersonove stavove, i da će oni biti preneti u Belu kuću, kao zvanični stavovi Vašingtona.

U decembru, Tramp je rekao nešto slično za FOX, optužujući Peking da "gradi ogromnu tvrđavu usred Južnokineskog mora", i da "to ne bi trebalo da radi".

I Piter Navaro, Trampov izbor za poziciju Nacionalnog trgovinskog saveta, novoosnovane institucije, je veoma neprijateljski raspoložen prema Kini, i ohrabrio je Trampa da vodi politiku "mir kroz snagu", kad je reč o ovom regionu.

- Peking je napravio oko 3.000 hektara veštačkih ostrva u Južnokineskom moru, bez adekvatnog odgovora Amerike - rekao je Navaro nedavno.

“Beijing has created some 3,000 acres of artificial islands in the South China Sea with very limited American response,” Navarro has previously written.

(Espreso.co.rs/Guardian)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.