HOROR, BEBA SE UDAVILA U KADI DOK JE OTAC RADIO OVO! Ne pamti se ovakva TRAGEDIJA!
Lija Džejd, Foto: Printscreen/Facebook

STRAVA I UŽAS

HOROR, BEBA SE UDAVILA U KADI DOK JE OTAC RADIO OVO! Ne pamti se ovakva TRAGEDIJA!

Devojčica se udavila u kadi dok je tata pregledao Fejsbuk ostavivši je sedam minuta

Objavljeno: 11:47h

Devojčica se udavila u kadi nakon što ju je otac ostavio na sedam minuta da puši i pregledava Fejsbuk.

Lija Džejd umrla je 2. aprila prošle godine nakon što ju je njen tata Danijel Džejms Galager ostavio samu u vodi dok su slavine još uvek bile otvorene.

Galageru (26) izrečena je petogodišnja kazna, koja će biti uslovna posle 15 meseci, nakon što je priznao krivicu za Lijino ubistvo iz nehata.

Leina smrt je usledila samo nekoliko dana nakon bliskog poziva kada ju je Galager ostavio samu u 10-12 centimetara vode u njihovoj kući u Kvinslendu, Australija, prenosi The Sun.

Galager je u početku napustio Liju kako bi se pozabavio električnim problemom na imanju, saslušao je Vrhovni sud u Brizbejnu.

Međutim, nakon što je izašao napolje, zatim je popušio cigaretu dok je nekoliko minuta listao Fejsbuk.

Kada se vratio u kupatilo, pronašao je Liju onesvešćenu i „lebdeću licem nadole“ u prepunoj kadi.

Galager je pozvao hitnu pomoć i pokušao da izvrši reanimaciju dok je čekao dolazak hitne pomoći, dok je Liina majka, Šejlan Galager, takođe očajnički pokušala da spase devojčicu.

Dete je proglašeno mrtvim nakon što je prebačeno u bolnicu Hervi Bej.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook

Tužilac Kris Kuk procenio je da je Galager ostavio Liju samu oko sedam minuta i, iako je priznao tatino kajanje, rekao je da smrt bebe „nije nesrećan slučaj“, navodi The Sun.

Gospodin Kuk je na sudu dodao: „Bilo je krajnje nepromišljeno. Ovo je bilo više od nepažnje, njegovi postupci su izazvali smrt koja se u potpunosti mogla izbeći. "Uticaj žrtava ovde je naravno ekstreman."

Galager i Šejlan su se razišli 2020. godine, a sud je čuo kako se sličan incident nekoliko dana ranije završio bekstvom dok je Lija bila na brizi svog oca.

Tom prilikom Shailan je stigla u kuću, gde je navodno zatekla Leu samu u kadi dok je Galager pušio.

Njegov advokat Andrev Hoare rekao je da je njegov klijent "ometao stranim, irelevantnim stvarima" i nije shvatio rizik od utapanja.

Dodao je: „Moj klijent će uvek imati krivicu za svoje ponašanje. „Moj klijent je cenio da njegovo ponašanje neće uticati samo na njega, već i na sve koji su voleli njegovu ćerku.

Šejlan je ispričala za ABC kako je počela da "vrišta i da vapi" nakon što joj je preko telefona rečeno da je Lija u nesvesti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.