DRAGI ZVANIČNO PODNEO OSTAVKU!
Mario Dragi, Foto: Profimedia

kraj

DRAGI ZVANIČNO PODNEO OSTAVKU!

Dragi je i prošle nedelje pokušao da pondese ostavku, ali ga je predsednik Serđo Matarela odbio i rekao mu da pred parlamentom vidi da li može da oživi široku koaliciju

Objavljeno: 10:30h

Premijer Italije Mario Dragi zvanično je podneo ostavku, prenosi italijanska agencija ANSA.

Dragi je ostavku podneo nakon što je nekoliko ključnih stranaka odbilo da zajedno sa njim formira koaliciju.

On je o ovome obavestio predsednika te zemlje Serđa Matarelu.

Njegova ostavka gotovo sigurno otvora put za vanredne izbore u oktobru.

Podsedtimo, na jučerašnjem glasanju o poverenju premijeru Dragiju od ukupno 321 senatora, na glasanju u Gornjem domu italijanskog parlamenta Dragija je podržalo 95 senatora, dok je 38 bilo protiv. Međutim desetine senatora bojkotovalo je glasanje ostavljajući tako Dragijevu koaliciju okrnjenu, bez velike većine koju je nastojao da pridobije i sa prevremenim izborima u septembru ili oktobru kao najverovatnijim ishodom.

Glasanje su bojkotovali senatori tri stranke iz Dragijeve koalicije: Forca Italija, stranke desnice koju vodi bivši premijer Silvio Berluskoni, zatim krajnje desničarske Lige, koju vodi Mateo Salvini i iz populističkog Pokreta 5 zvezda (M5S).

1 / 5 Foto: Profimedia

Dragi je i prošle nedelje pokušao da pondese ostavku, ali ga je predsednik Serđo Matarela odbio i rekao mu da pred parlamentom vidi da li može da oživi široku koaliciju.

Bonus video:

04:37

70% MLADIH ALBANACA ŽELI DA ODE SA KOSOVA! Stručnjaci u emisiji izneli jasne činjenice: Kosovo je područje IZNEVERENIH OČEKIVANJA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.