PALA VLADA ITALIJE! Dragi danas podnosi OSTAVKU?
Mario Dragi, Foto: Profimedia

POLITIČKA KRIZA

PALA VLADA ITALIJE! Dragi danas podnosi OSTAVKU?

Na glasanju o poverenju premijeru italijanski Senat je glasao sa 95 glasova za i 38 protiv

Objavljeno:

Italijanski premijer Mario Dragi objaviće danas u parlamentu svoju ostavku, preneli su italijanski mediji, a agencija Ansa saznaje da je sednica parlamenta zakazana za 9 sati.

Dragi se na taj korak odlučio nakon što su jučerašnje glasanje o poverenju njegovoj vladi bojkotovali senatori tri stranke iz njegove koalicije Forza Italija, stranke desnice koju vodi bivši premijer Silvio Berlusconi, zatim krajnje desničarske Lige, koju vodi populista Mateo Salvini i populističkog Pokreta 5 zvezda (M5S).

Na glasanju o poverenju premijeru italijanski Senat je glasao sa 95 glasova za i 38 protiv, ali su tri glavna koaliciona partnera premijera odbila da učestvuju u glasanju o poverenju na koje je on pozvao kako bi pokušao da okonča podele i obnovi savez.

Kako su desetine senatora bojkotovale glasanje Dragijeva koalicija je ostala okrnjena, bez velike većine koju je nastojao pridobije i sa izvesnošću prevremenih izbora u septembru ili oktobru.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nakon bojkota glasanja tri vodeća koaliciona partnera Dragi će, kako prenose mediji, danas najaviti povlačenje.

On je prošle nedelje podneo ostavku, ali ga je predsednik Serđo Matarela odbio i uputio ga na parlament kako bi video može li da oživi široku koaliciju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.