SPAVALA SA SVOJIM PITBULOM SVE DOK NIJE POKUŠAO DA JE ŽIVU POJEDE: Poludeli pas joj otkinuo POLA RUKE, HOROR!
Tia Lukas, Foto: GoFundMe

HOROR

SPAVALA SA SVOJIM PITBULOM SVE DOK NIJE POKUŠAO DA JE ŽIVU POJEDE: Poludeli pas joj otkinuo POLA RUKE, HOROR!

Tia Lukas (41) bila je 16. maja u svom domu u Luisvilu u Teksasu i svom prijatelju Petru je pokazivala novo štene, kada je njen pitbul Herkul skočio na njih

Objavljeno: 16:16h

Žena koja je spavala sa svojim voljenim ljubimcem, umalo je živa pojedena kada je pitbul izgubio kontrolu i pokidao joj pola ruke.

Tia Lukas (41) bila je 16. maja u svom domu u Luisvilu u Teksasu i svom prijatelju Petru je pokazivala novo štene, kada je njen pitbul Herkul skočio na njih.

- Štene je pokušalo da se popne na kauč i ja sam se sagla da ga podignem. U sledećem trenutku je Herkules skočio na Petra i zario mu zube u vrat - priseća se Tia stravičnog napada.

Tia je nekako uspela da odvoji pitbula od svog druga i da ga gurne u obližnje kupatilo. U sledećem trenutku Herkules je krenuo na nju.

- Da li je osetio Petrovu krv na meni, počeo je da me grize. Sećam se da sam pogledala dole i videla kako mi kida kožu sa ruke. Sećam se samo da sam vrištala. Neprekidno sam govorila: "Herkule, to sam ja, to sam ja" - priča Tia.

Tia Lukas
Tia Lukasfoto: GoFundMe

Poludeli pas je otkinuo dve trećine Tijine desne ruke. Pojeo joj je biceps i zario zube u njenu nogu i stopalo. Tia je u suzama dozivala pomoć i u jednom trenutku su njena ćerka Tana i njen suprug Harli uleteli u dnevnu sobu.

- Tana je videla da će me Herkul ubiti. Pružila je ruku ka meni i ja sam pokušala da je uhvatim ali me je on povukao za nogu i nisam uspela. Harli je krenuo da ga udara da bi me spasao. Ne sećam se tog dela, mislim da sam počela da gubim svest - priča Tia.

Harli je uspeo da odvoji psa i iznese Tiju napolje. Ubrzo je stigla policija, koju je Tana pozvala.

Policajac koji je prvi stigao na lice mesta počeo je da pruža prvu pomoć, do dolaska lekara. Spasao je Tiji život.

- Napad je trajao oko pet minuta. Mislila sam da ću umreti. Policija je rekla da bi me Herkul, da sam skroz izgubila svest pojeo. Kažu da su videli ubadanja, rane od metka, ali da nikad nisu videli ono što su videli tog dana - priča Tia.

Tana i Harli su Herkula pronašli napuštenog kraj puta pre dve godine. Pas je po sebi imao ožiljke od prženja cigaretama.

Tia tvrdi da pas nikad nije pokazivao znake agresije i da je spavao sa njom u krevetu.

Nesrećna žena bila je na respiratoru dva dana, a u bolnici je provela gotovo tri nedelje. Na ruci ima više od 100 kopči i prošla je kroz pet hirurških intervencija.

Respirator
Respiratorfoto: EPA / Tamas Kovacs

Tia je osnovala GoFundMe stranicu, kako bi skupila novac da pokrije troškove lečenja, koji su do sada iznosili 180.000 dolara i vrlo verovatno će još rasti.

Tia i Tana su predali Herkula policiji i ubrzo je uspavan. Nemaju ideju šta je izazvalo agresiju kod njega, ali Tia od napada ima panični strah od pasa.

- Nikad nije bio agresivan. Jednom sam ga čula da laje, kada se nešto uplašio. Ne znam šta se desilo. Kažem vam, spavao je u krevetu sa nama. Ne znam šta ga je navelo da to uradi - priča Tia za NY Post.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ipak, napomenula je da je Herkul počeo da pokazuje "agresiju na hranu" i da je počela da razmišlja da se njen pas menja.

Pitbulovi su često izvor debate, pri čemu neki insistiraju da su psi simpatični i dobri kućni ljubimci, dok drugi primećuju ponekad smrtonosne nivoe agresije.

Pitbulovi čine samo 6 odsto populacije pasa, ali su odgovorni za 68% napada pasa i 52% smrti povezanih sa psima od 1982. godine, piše Time.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.