MONSTRUM OSTAVIO PSA DA SE PEČE U UŽARENOM AUTOMOBILU: Vozač Audija ga ostavio u vozilu bez OTVORENIH PROZORA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

neviđena vrućina

MONSTRUM OSTAVIO PSA DA SE PEČE U UŽARENOM AUTOMOBILU: Vozač Audija ga ostavio u vozilu bez OTVORENIH PROZORA!

Policajcima je zakonom dozvoljeno da razbiju stakla na automobilu ako imaju razloga da veruju da je kućni ljubimac u opasnosti

Objavljeno: 10:09h

Do sada, ako ne znate da ne biste trebali ostaviti svog psa samog u autu, onda ne zaslužujete da ga imate.

Ali to nije sprečilo vozača ovog Audija u Stevenageu, u Hertfordširu, da to uradi upravo tokom vikenda.

U nemogućnosti da uđe u trag vlasniku vozila, policija je odlučila da razbije prozor crnog automobila kako bi oslobodila psa i ohladila ga.

Svedok Dejvid Staki je rekao: „Upravo sam se vraćao do svog automobila i video sam veliku gomilu ljudi koji su tamo stajali u neverici.Neko je otišao u kupovinu i ostavio svog psa u autu na velikoj vrućini bez otvorenih prozora. Svi nisu mogli da veruju. To se dogodilo oko 11.30 i već je bilo veoma toplo, ali ne znam koliko je pas bio u autu.“

Dodao je da nije siguran koje je pasmine bio ili u kakvom je stanju kada ga je policija spasila.

Policajcima je zakonom dozvoljeno da razbiju stakla na automobilu ako imaju razloga da veruju da je kućni ljubimac u opasnosti.

Oni koriste alat koji se zove stakleni udarac pre nego što uklone prozor, obično svojom palicom kako bi spasili životinju unutra.

Kao deo njihove kampanje Psi umiru u vrućim automobilima, stručnjak za dobrobit pasa RSPCA dr Samanta Gejns rekla je: „Znamo da porodice vole svoje ljubimce i žele da ih drže blizu, ali ponekad je možda bezbednije ostaviti svoje četvoronožne prijatelje kod kuće.

„Psi mogu patiti od toplotnog udara tokom vrućeg vremena i to može biti izuzetno opasno, pa čak i fatalno.

„Pozivamo vlasnike kućnih ljubimaca da ovog leta stave dobrobit svojih pasa na prvo mesto. Ako idete napolje, razmislite da li će vaš ljubimac biti srećniji na hladnom kod kuće, šetajte ga samo tokom hladnijih sati dana i nikada ne ostavljajte psa u automobilu bez nadzora tokom toplog dana.’

To dolazi pošto je Met Office u petak izdao crvenu uzbunu četvrtog nivoa, stavljajući Ujedinjeno Kraljevstvo na nacionalno stanje u vanrednom stanju.

1 / 6 Foto: Profimedia

Toplotni talas će dostići vrhunac u utorak, a oblasti poput Londona, Midlendsa i delova severozapada će imati temperature od 40°C.

Verovatno će biti zabeležena najtoplija temperatura u Britaniji ikada, sa trenutnim maksimumom od 38,7°C postavljenim u Kembridž botaničkoj bašti 2019.

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.