NAJNOVIJI DETALJI SE POJAVILI NAKON SVEGA ŠTO SE ODIGRALO: I izbacio ih je sam VLADIMIR PUTIN!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

oglasio se

NAJNOVIJI DETALJI SE POJAVILI NAKON SVEGA ŠTO SE ODIGRALO: I izbacio ih je sam VLADIMIR PUTIN!

Prema njegovim rečima, poslednjih godina se smanjila teroristička pretnja, zahvaljujući zajedničkim naporima Rusije, Irana i Turske

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je večeras kao "korisne" trilateralne razgovore u Teheranu sa turskim i iranskim kolegama, Redžepom Tajipom Erdoganom i iranskim Ebrahimom Raisijem, o rešavanju sukoba u Siriji.

"Sastanak je bio koristan i veoma poučan... Razgovarali smo o ključnim tačkama naše koordinacije u vezi sa Sirijom", rekao je Putin koji je pozvao na naredni sastanak u Rusiji.

1 / 4 Foto: printscreen/twitter/disclosetv

Prema njegovim rečima, poslednjih godina se smanjila teroristička pretnja, zahvaljujući zajedničkim naporima Rusije, Irana i Turske.

Pominjući ukrajinsku krizu, Putin je rekao da je postignut napredak u pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine preko Crnog mora i zahvalio Erdoganu na "posredovanju" u tom pitanju.

Predsednici Rusije i Turske razgovarali su o mehanizmima koji će omogućiti izvoz žitarica iz Ukrajine, a taj izvoz je blokiran ruskom vojnom ofanzivom i zbog toga postoji opasnost od svetske prehrambene krize.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.