(UŽIVO) 145. DAN RATA: Olena Zelenska će govoriti na Kongresu Amerike, Gasprom proglasio "višu silu"
Ilustracija, Foto: EPA-EF​E/SERGEI ILNITSKY, EPA-EFE/UKRAINIAN STATE EMERGENCY SERVICE, EPA-EFE/RONALD WITTEK, Profimedia

IZ ČASA U ČAS

(UŽIVO) 145. DAN RATA: Olena Zelenska će govoriti na Kongresu Amerike, Gasprom proglasio "višu silu"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruske grupe Istok uključene u specijalnu operaciju u Ukrajini i naredio da prioritet bude uništavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa

Objavljeno: 23:54h

Danas je 145. dan rata u Ukrajini.

Šta znamo za sad?

Kina poslala poruku o ratu u Ukrajini

"Rusija koristi Vagner da jača svoje snage na frontu"

"Ruski raketni udari na Kramatorsk i Mikolajev"

Lavrov: NATO instruktori na terenu kontrolišu vojsku Ukrajine

Šolc: Nema ukidanja sankcija Rusiji za diktirani mir

Zelenski: Neprihvatljiva odluka Kanade o izuzecu od sankcija

Zelenski otpustio šefa DB i državnu tužiteljkuEU danas razmatra pooštravanje sankcija Rusiji

Iz časa u čas:

23:30 Olena Zelenska obratiće se u sredu Kongresu SAD

Američki kongresmeni ugostiće Zelensku, suprugu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, u 11 časova po lokalnom vremenu, saopštila je kancelarija Nensi Pelosi, preneo je Rojters.

22:25 Ruska opoziciona televizija Dožd ponovo aktivna iz inostranstva

Ruska opoziciona televizija Dožd, koja je u Rusiji obustavila svoje aktivnosti pošto je bila blokirana, nastavila je sa emitovanjem svog programa iz inostranstva, gde je njena redakcija pobegla od pojačane represije posle početka ruske invazije na Ukrajinu.

Televizija Dožd je na svom kanalu na YouTube u 17.00 po srednjoevropskom vremenu počela da emituje informativni program koji je vodio glavni urednik, poznati novinar Tihon Đadko.

Ta televizija je 3. marta odlučila da prekine rad u Rusiji pošto su je vlasti blokirale zbog njenog kritičkog izveštavanja o ratu u Ukrajini, započetog 24. februara.

21:11 Rusi su pogodili dvospratnu zgradu na istoku Ukrajine, šestoro mrtvih

Ruske snage su danas granatirale grad Toreck na istoku Ukrajine i ubile šest osoba, saopštile su ukrajinske vlasti.

U jutrošnjem granatiranju pogođena je dvospratna zgrada u tom gradu u Donjeckoj oblasti, a spasioci su bi na terenu i traže preživele i raščišćavaju ruševine.

Kako su saopštile ukrajinske vlasti, u napadu je oštećena stambena zgrada, škola, obdanište i zgrada medicinskog fakulteta.

21:07 Rusija: Ukrajinci pogodilia gasovod u Hersonu

Nakon napada ukrajinskih snaga u blizini hidroelektrane Kahovka u Hersonu, regionu koji trenutno kontrolišu ruske snage, oštećen je gasovod, javila je ruska novinska agencija Tass.

Portparol ukrajinskog državnog gasovoda Naftogas rekao je da trenutno nema neposrednih dokaza da je situacija u Hersonskoj oblasti uticala na tranzit ruskog prirodnog gasa u Evropu.

21:04 Gasprom proglasio „višu silu“ u nekim isporukama gasa Evropi

Ruski Gasprom proglasio je "višu silu" (force majeure) u isporuci gasa u Evropu najmanje jednom velikom kupcu, navodi se u pismu ove kompanije koje će dodatno povećati strahove na starom kontinentu od nestašice goriva.

Gas
foto: Profimedia

Rečeno je da klauzula o "višoj sili", na koju se Gasprom poziva, omogućava prekid ugovorne obaveze zbog faktora izvan njegove kontrole, koja retroaktivno važi od 14. juna.

Rojtersov izvor, koji je tražio da bude anoniman, rekao je da se pismo odnosi na gasovod Severni tok 1, glavni put snabdevanja Nemačke i šire.

20:59 Ruski sud kaznio Gugl jer nije uklonio „zabranjeni sadržaj“

Ruski sud je kaznio „Gugl“ sa skoro 22 milijarde rubalja (387 miliona dolara) jer je kompanija odbila da ukloni sadržaj koji Moskva smatra nezakonitim, prenosi Rojters.

Gugl, Google, Google Chrome
foto: Profimedia

„Alphabet Inc“ je imao nekoliko sukoba sa ruskim vlastima u proteklih nekoliko meseci. Kompanija u čijem su vlasništvu Gugl i Jutjub je pre nekoliko meseci onemogućila pristup brojnim ruskim kanalima na svojim platformama i zabranila ruskim medijima da zarađuju od reklama.

Rusija je krajem prošle godine takođe kaznila Gugl sa 7,2 milijardi rubalja, ali kompanija svejedno nije izašla u susret zahtevima ruskih vlasti.

19:31 Savet EU dogovorio novi paket sankcija Rusiji

Savet za spoljne poslove Evropske unije dogovorio je novi paket sankcija Rusiji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto na marginama sastanka Saveta u Briselu.

 Peter Sijarto
Peter Sijartofoto: Profimedia

Sijarto je rekao da su nove sankcije ''u suštini ažuriranje ranijih pravila'' i da ne sadrže nikakva ograničenja koja se tiču uvoza energenata, saopštilo je mađarsko Ministarstvo inostranih poslova, preneo je MTI. Mađarska vlada nije narušila jedinstvo i nije bojkotovala sporazum iako smatra da zajednica treba da teži miru, rekao je on. Paket ne uključuje sankcije koje se tiču ruske Gasprombanke, rekao je Sijarto, dodajući da je mađarska vlada ranije veoma čvrsto nagovestila da neće podržati takve mere.

17:30 Italija dogovorila nove isporuke gasa iz Alžira

Italijaje dogovorila nove isporuke gasa iz Alžira kako bi svoje potrebe za energentima namirila od raznih dobavljača i da ne zavisi od ruskog gasa.

Rusija je pre rata u Ukrajini isporučivala Italiji 29 milijardi kubičnih metara gasa godišnje.

"Poslednjih meseci Alžir je postao glavni dobavljač za našu zemlju", rekao je premijer Mario Dragi u Alžiru nakon sastanka ministara dveju vlada.

17:00 Ukrajina: Rusi nisu humani prema zarobljenicima

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine optužilo je Rusiju da se protivzakonito ponaša prema ukrajinskim ratnim zarobljenicima i da ih koristi u političke svrhe i zatražilo human tretman prema zarobljenim strancima koji se bore za Ukrajinu.

16:46 Turska ponovo preti Švedskoj i Finskoj

Turska će zamrznuti kandidature Finske i Švedske za članstvo u NATO-u ako nordijske zemlje ne održe obećanja o borbi protiv terorizma data prošlog meseca, rekao je predsednik Redžep Tajip Erdogan.

16:31 Sahranjeni majka i sin (7) koji su poginuli u Vinici

Ruski raketni napad na Vinicu odneo je 24 života. Stravični prizori sa mesta masakra lede krv u žilama i teraju suze na oči. Među žrtvama ovog brutalnog granatiranja su i Viktorija Rekuta (35) i njen sin Maksim Žarija (7).

Snimci njihove sahrane potresli su svet. Desetine stanovnika Male Močulke klekluli su da odaju poslednju počast Viktoriji i njenom sinu, dok je pogrebna povorka prolazila ulicama sela gde su živeli

Oni su u četvrtak bili na klinici u oblažnoj Vinici oko 10:50 kada je usledio ruski napad sa podmornice u Crnom moru, prenosi Dejli mejl.

16:07 Zelenski imenovao novog šefa SBU

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imenovao je iskusnog bezbednosnog zvaničnika i borca protiv korupcije za vršioca dužnosti šefa domaće bezbednosne agencije nakon što je naglo izbacio svog prethodnika sa strane.

Zelenski je potpisao ukaz o imenovanju Vasila Malijuka za vršioca dužnosti šefa Službe državne bezbednosti (SBU), dan nakon što je predsednik suspendovao prijatelja iz detinjstva Ivana Bakanova zbog, kako je rekao, neuspeha u iskorenjivanju izdaje u agenciji.

15:49 Zaharova: Kijev odbija pregovore, Zelenski ne želi mir

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je Kijev još jednom potvrdio da ne namerava da pregovara sa Rusijom i da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne želi mir.

Marija Zaharova
foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Odgovor svima koji zameraju Rusiji da ne ume da pregovora sa kijevskim režimom. Kijevski režim je sam odbio pregovore. Danas je to još jednom potvrdio Kuleba", napisala je na Telegramu Zaharova.

15:19 Putin: Nećete uspeti da odsečete Rusiju od sveta

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da njegova zemlja ne može da se razvija izolovano od celog sveta i da mora da se fokusira na razvoj sopstvene tehnologije i podršku kompanijama koje se brzo razvijaju. "Očigledno je da ne možemo da se razvijamo izolovano od ostatka sveta i nećemo. U današnjem svetu nemoguće je sve zaokružiti i postaviti ogromnu ogradu, to je jednostavno nemoguće", poručio je Putin na sednici Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte.

15:02 LNR: Seversk je pod našom kontrolom

Seversk je pod kontrolom snaga Luganske Narodne Republike (LNR), izjavio je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljev.

14:24 Zelenski: Rusija već upotrebila 3.000 raketa protiv Ukrajine

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je danas da je ruska vojska na Ukrajinu ispalila više od tri hiljade krstarecih projektila.

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen/index.hr

"Rusija je već upotrebila više od tri hiljade krstarećih raketa protiv Ukrajine. Nemoguće je izbrojati koliko je artiljerije i drugih projektila iskorišceno protiv naše zemlje i naroda. Ali svakako je moguće sve ruske ratne zločince privesti pravdi. Sve one koji su odgovorni za teror. Privesti ih za sve što se dešava 145 dana i više od osam godina. Biće urađeno", navodi se u poruci Zelenskog na Telegramu.

13:42 Kuleba: Treba nam još oružja i dodatne sankcije Rusiji

Uoči sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu, šef ukrajinske diplomatije poručio je da Ukrajina ima izvesna očekivanja.

Dmitro Kuleba
foto: Profimedia

"Apelujemo na zapadne zemlje da nastave da nam isporučuju oružje. Nadam se da će na današnjem sastanku biti doneta odluka o dodatnim sankcijama Rusiji", kazao je Kuleba.

13:16 Ministri spoljnih poslova EU stižu u Brisel

Ministri spoljnih poslova Evropske unije stižu u Brisel na ključni sastanak tokom kojeg se očekuje da odobre dodatne sankcije Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

12:59 Nemački general: Ne treba potceniti rusku vojsku

Načelnik Generalštaba nemačke vojske, general Alfons Mais, upozorava da ne treba potceniti rusku vojsku. "Ovo je rat iscrpljivanja ljudstva i materijala u kojem se postavlja pitanje koliko dugo Ukrajina može da izdrži. Ne govorim samo o materijalu, već i o ljudstvu", podvukao je šef Bundesvera u izjavi dnevniku "Handelsblat".

12:28 Zelenski imenovao privremenog šefa DB i tužiteljku

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imenovao je privremenog šefa obaveštajne službe i tužilaštva, jer je prethodno rukovodstvo suspendovano dok se ne sprovede istraga.

Volodimir Zelenski
foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

Prvi zamenik šefa Službe bezbednosti Ukrajine Maliuk Vasilij „privremeno“ će voditi Službu bezbednosti Ukrajine (SBU), navodi se u ukazu predsednika objavljenom u ponedeljak.

11:58 Rusi tvrde: Uništili smo ukrajinsko naoružanje

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je danas nove podatke sa ratišta, u kojima se navodi da je uništen dobar deo ukrajinskog naoružanja.

Pored toga, Rusi tvrde da su oborili dva helikoptera.

11:34 Šest mrtvih u granatiranju Donjecka

Šest osoba je poginulo u granatiranju Torecka u Donjeckoj oblasti u istočnoj Ukrajini u ponedeljak, saopštila je ukrajinska državna služba za vanredne situacije.

11:24 Moskva: Ovsjanikova pritvorena, pa ubrzo puštena

Ruska novinarka Marina Ovsjanikova, koja je u martu protestovala direktno u programu ruske državne televizije protiv napada na Ukrajinu, nakratko je pritvorena u Moskvi u nedelju. Kremlj je saopštio da je ona

10:47 Borelj: Sankcije nisu greška, nastavljamo da to radimo

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj, najavio je danas da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu, uključujuci i jačanje vojne pomoći, ali i jačanje sankcija protiv Rusije.

Žozep Borel, Žozep Borelj
foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL

Borelj je ocenio da u EU postoji ”velika debata o efikasnosti EU sankcija protiv Rusije”, kao i da ”neki lideri govore da su sankcije bile greška i da pogađau EU više nego Rusiju”.

”Ne mislim da je to greška. To je nešto što smo mi morali da uradimo i nastavićemo to da radimo”, poručio je Borelj.

10:15 Lavrov uporedio Kosovo i Buču, pričao o „leševima obučenim u civile“

Ukrajinski režim, gubeći na bojnom polju, priređuje insceniranja „na krvi“ kako bi satanizovao Rusiju u očima međunarodne zajednice, navodi se u članku koji je objavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za list „Izvestija“.

Gubeći na bojnom polju, ukrajinski režim i njegovi zapadni pokrovitelji ne prezaju od krvavih insceniranja kako bi satanizovali našu zemlju u međunarodnom javnom mnjenju. Već su se dogodili Buča, Marijupolj, Kramatorsk, Kremenčug", primetio je Lavrov.

Sergej Lavrov
foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Provokativna insceniranja u izvođenju Zapada i njegovih poslušnika imaju prepoznatljiv potpis. I nisu počela u Ukrajini, već mnogo ranije, dodao je ministar, prenosi Sputnjik. Lavrov kao prvi primer navodi srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju i selo Račak 1999. godine.

10:12 "Deo Luganske oblasti se odupire ruskoj okupaciji"

Ukrajinski guverner Luganska, Sergej Gajdaj, dao je danas nove informacije sa terena. On je na Telegramu poručio da se deo Luganske oblasti i dalje odupire ruskoj okupaciji i da "ne propušta neprijatelja".

On kaže da se grantiranja nastavljaju i da "Rusi i dalje gube ljudstvo i opremu u tom regionu".

On implicira da su ukrajinske grupe otpora aktivne u okupiranim oblastima Luganska, komentarišući da im "lokalni stanovnici pomaže da održe odbranu".

10:09 Peskov: Sankcije cena koju Rusija i Iran plaćaju za suverenitet

Sankcije su cena koju Rusija i Iran plaćaju za svoj suverenitet, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov
foto: Profimedia

On je za državnu radio-televiziju Irana rekao da su Rusiji još od vremena Sovjetskog Saveza nametnuta ograničenja u raznim oblastima, čiji se ukupan broj verovatno meri hiljadama, prenosi RIA Novosti.

"Ali, verovatno je to cena koju plaćaju i naša zemlja i Iran za svoju nezavisnost i suverenitet“, istakao je Peskov.

09:30 Kina poslala poruku o ratu u Ukrajini

Kina nije jedna od strana u ukrajinskoj krizi, ali neće samo mirno posmatrati situaciju, rekao je, kako se navodi, kineski ministar spoljlnih poslova Vang Ji tijekom telefonskog razgovora sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom.

Ji i Sijarto razgovarali su telefonom u nedelju o bilateralnim vezama između zemalja i ukrajinskoj krizi, navodi se u izveštaju kineske novinske agencije Sinhua.

Ruska državna medijska agencija RIA Novosti prenela je Jijeve reči: "Kina nije jedna od strana u ukrajinskoj krizi, ali mi nećemo biti ravnodušni promatrač. Nećemo dolivati ulje na vatru, uvek smo bili ustrajni i dosledni u podsticanju mira i pregovora."

09:26 "Rusija koristi Vagner da jača svoje snage na frontu"

Ministarstvo odbrane Velike Britanije tvrdi da Rusija koristi privatnu vojnu kompanju Vagner u Ukrajini za jačanje svojih snaga na frontu, ali da će gubici koje su pretrpeli verovatno uticati na njihovu efikanost.

Ministarstvo odbrane na svom dnevnom brifingu o situaciji u Ukrajini je saopštilo: "Rusija je koristila privatnu vojnu kompaniju Vagner da pojača snage na liniji fronta i da ublaži nedostatak osoblja. Vagner je skoro sigurno odigrao centralnu ulogu u nedavnim borbama uključujući zauzimanje Popasne i Lisičanska. Ova borba je nanela velike žrtve grupi".

09:22 "Spremna sam da sednem sa Putinom na samitu G20"

Kandidatkinja za premijera Velike Britanije Liz Tras rekla je da je spremna da sedne sa ruskim poredsednikom Vladimirom Putinom na samitu G20.

Trasova je rekla da će "pozvati Putina" i da je važno da se slobodni svet suoči sa Rusijom.

09:19 Privedena ruska novinarka koja je protestovala na televiziji

Ruska policija je privela novinarku Marinu Ovsjanikovu koja je u martu prekinula direktan televizijski prenos kako bi osudila vojnu akciju u Ukrajini, rekao je njen advokat ranije u nedelju.

Zvanična izjava nije data, ali njena pratnja u nedelju je objavila poruku na nalogu novinarke na Telegramu, navodi agencija Frans pres.

"Marina je privedena. Nema infromacija o tome gde se nalazi", rekli su.

Novinarka se kasnije oglasila na društvenim mrežama, navodeći da je puštena.

09:11 Šojgu: Prioritet uništenje ukrajinskog oruzja dugog dometa

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruske grupe Istok uključene u specijalnu operaciju u Ukrajini i naredio da prioritet bude uništavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa, kojima se granatira prostor Donbasa, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Sergej Šojgu
foto: Profimedia

Šojgu je naredio komandantu grupe da prioritet bude uništavanje visokopreciznim oružjem ukrajinskih raketa i artiljerije dugog dometa, iz kojih se granatiraju stambena naselja u Donbasu i namerno pale polja sa žitom, kao i skladišta žita, prenosi RIA Novosti.

Šojgu je 16. jula izvršio inspekciju grupa Jug i Centar.

09:10 "Ruski raketni udari na Kramatorsk i Mikolajev"

Ruske snage raketirale su industrijsku zonu grada Kramatorska u Donjeckoj oblasti, saopštio je jutros gradonačelnik Oleksandr Gončarenko.

On je na Fejsbuku napisao da su ispaljena četiri projektila, najverovatnije iz višecevnih lansera raketa.

U napadu na Mikolajev oštećeni su prodavnica automobila i prodavnica poljoprivredne mehanizacije, saopštio je načelnik regionalne administracije Vitalij Kim. Prema prvim infomacijama nema žrtava, prenosi Interfaks Ukrajina.

9:09 Lavrov: NATO instruktori na terenu kontrolišu vojsku Ukrajine

Instruktori NATO-a i osmatrači na višecevnim raketinim sistemima (MLRS) , direktno na terenu kontrolišu dejstva ukrajinskih snaga, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi TAS S.

"Instruktori NATO-a i posmatrači MLRS-a očigledno već kontrolišu dejstva Oružanih snaga Ukrajine i nacionalističkih bataljona direktno na terenu. Nadam se da među Evropljanima još ima odgovornih političara koji razumeju kakve posledice to može da izazove", naveo je Lavrov u svom članku za list „Izvestija“.

09:09 Šolc: Nema ukidanja sankcija Rusiji za diktirani mir

EU neće povući sankcije uvedene Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, ako Moskva i Kijev potpišu mirovni sporazum pod ruskim uslovima, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc, prenosi TAS S, pozivajući se na nemačke medije.

"Deo nove realnosti je da se i EU konsolidovala. Ona je prilično jednoglasno reagovala na rusku agresiju i uvela do sada nezabeležene oštre kaznene mere. Od početka smo znali da ćemo verovatno morati da primenjumo ove sankcije još dugo", naveo je Šolc u svom članku za nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung, objavljenom u nedelju.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

On je naglasio jasan stav Brisela da "ni jedna od ovih sankcija neće biti povučena u slučaju mira po diktatu Rusije".

09:08 Zelenski: Neprihvatljiva odluka Kanade o izuzecu od sankcija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je kanadskom premijeru Džastinu Trudou da je za njegovu zemlju neprihvatljiva odluka Otave da vrati gasnu turbinu namenjenu gasovodu Severni tok 1, jer smatra bi to moglo da podstakne još kršenja sankcija Rusiji.

Reč je o prvom telefonskom razgovoru dvojice lidera nakon kanadske odluke da dopusti povratak u Evropu turbine za ruski gasovod Severni tok 1, koju je ukrajinski predsednik oštro kritikovao.

Zelenski je u noćnom video obraćanju rekao da je u nedelju razgovarao sa Trudoom i zahvalio mu se na velikoj odbrambenoj podršci, prenosi Rojters.

09:07 "U ruskom granatiranju Nikopolja jedna osoba ranjena"

Ruske snage granatirale su noćas ukrajinski grad Nikopolj u Dnjepropetrovskoj oblasti, a ranjena je jedna osoba, saopštio je načelnik vojne uprave grada Jevgenij Jevtušenko.

On je na Telegramu napisao da se utvrđuju razmere razaranja, prenosi Interfaks Ukrajina. Nikopolj se nalazi na jugu Ukrajine.

09:06 Zelenski otpustio šefa DB i državnu tužiteljku

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izdao je izvršne naredbe o razrešenju načelnika Službe državne bezbednosti Ivana Bakanova i državne tužiteljke Irine Venediktove, zbog, kako je naveo, brojnih slučajeva saradnje zaposlenih u njihovim službama sa Rusijom.

Volodimir Zelenski
foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

Naredbe o razrešenju Bakanova, prijatelja Zelenskog iz detinjstva, i Venediktove, koja je zadužena za procesuiranje navodnih ruskih ratnih zločina u Ukrajini, objavljeni su sinoć na zvaičnom sajtu predsednika, prenosi Rojters.

09:05 EU danas razmatra pooštravanje sankcija Rusiji

Evropska unija će danas razmatrati pooštravanje sankcija Rusiji, pošto je Moskva optužena da koristi nuklearnu elektranu u Zaporožju koju je zauzela, za skladištenje oružja i lansiranje projektila na okolne regione južne Ukrajine, saopšteno je iz Brisela.

"Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju", izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, opravdavajući predložene mere, prenosi Gardijan.

Bonus video:

00:33

HAOS U INDIJANAPOLISU: Troje ubijeno u pucnjavi na tržni centar kod Indijanapolisa, napadača ubio naoružani prolaznik

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.