Izvučena tela svih 8 članova posade srušenog aviona "Antonov"
Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

najnovije

Izvučena tela svih 8 članova posade srušenog aviona "Antonov"

Artofios je naveo da će pripadnici vojske i 30 vatrogasaca formirati bezbedne prolaze za transport i dekontaminaciju tela

Objavljeno:

Izvučena su tela svih osam članova posade ukrajinskog teretnog aviona Antonov An-12BK, koji se srušio kod grada Kavala na severu Grčke, javlja grčki "Katimerini".

Kako navodi, u toku je prebacivanje tela u bolnicu u Komotiniju gde će, kako je ranije najavljeno, biti obavljeno veštačenje. Tela će potom biti predata diplomatskim predstavnicima Ukrajine u Grčkoj.

Portparol Vatrogasne službe Janis Artofios ranije je na konferenciji za novinare rekao da tokom istrage, koja je sprovedena na mestu pada aviona, nisu pronađeni opasni materijali.

Artofios je naveo da će pripadnici vojske i 30 vatrogasaca formirati bezbedne prolaze za transport i dekontaminaciju tela.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

Gradonačelnik opštine Pangea Filipos Anastasijadis rekao je da bela supstanca nepoznatog porekla, koja je otkrivena u zoni pada letelice, nije radioaktivan ili biološki materijal opasan po zdravlje ljudi.

Timovi bataljona za deminiranje nastavljaju težak zadatak lociranja municije koja je rasuta oko olupine aviona.

U avionu, koji je poleteo iz Niša, nalazila se ukrajinska posada. Letelica se u subotu uveče srušila u Grčkoj.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je avion u vlasništvu firme Meridian ltd iz Ukrajine prevozio 11,5 tona robe namenske industrije Srbije ka Bangladešu, čije je Ministarstvo odbrane bilo i kupac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.