OVO ORUŽJE JE STIGLO U UKRAJINU! VEOMA JE MOĆNO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

novo naoružanje

OVO ORUŽJE JE STIGLO U UKRAJINU! VEOMA JE MOĆNO!

Ali ovo novo oružje takođe nije čudotvorno rešenje

Objavljeno:

UKRAJINSKE vlasti saopštile su da su primile prvu isporuku sofisticiranog sistema višecevnog bacača raketa, čime je obogaćen topnički arsenal dugog dometa koji je osigurao Zapad.

"Prvi M270 MLRS su stigli", napisao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov na društvenim mrežama i dodao: "Bez milosti prema neprijatelju."

Rusija je 24. februara pokrenula invaziju na Ukrajinu. London je najavio isporuku bacača raketa M270 MLRS dometa 80 kilometara uz američke precizne topničke sisteme Himars istog dometa koje je poslao Vašington. Moskva ne prestaje upozoravati zapadne zemlje da ne šalju oružje dugog dometa Kijevu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Isporuka Himarsa Ukrajini dala je podsticaj njenim snagama poslednjih sedmica i mogla bi pomoći u usporavanju ruskog napredovanja, kažu vojni stručnjaci. Ukrajina je Himarsima uništila više od 20 važnih ruskih skladišta i zapovednih mesta, prethodno predaleko od crte bojnog polja da bi do njih mogli doći tradicionalni projektili.

Ali ovo novo oružje takođe nije čudotvorno rešenje, upozoravaju stručnjaci, koji ističu da će biti potrebno više oružja i radarskih sistema koji će se koristiti zajedno kako bi se porazilo Ruse.

(Espreso / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.