"VEĆ 3 DANA DUVA VETAR, MA ŠTA DUVA, UBIJA": Srpkinja o situaciji na POPULARNOM LETOVALIŠTU, muči MUKU na odmoru!
Plaža, Foto: Profimedia

HAOS!

"VEĆ 3 DANA DUVA VETAR, MA ŠTA DUVA, UBIJA": Srpkinja o situaciji na POPULARNOM LETOVALIŠTU, muči MUKU na odmoru!

Ovaj put su se oglasili iz Nei Porija

Objavljeno:

U noći između petka i subote veliko nevreme pogodilo je Grčku i izazvalo poplave i bujice u popularnim letovalištima. Posebno teška situacija bila je na Tasosu, jednom od omiljenih letovališta naših turista već dugi niz godina.

Srpkinja Ana Nikolić, koja godinama živi na Tasosu otkrila je kakva je situacija na ovom letovalištu, a sada su se oglasili i novi turisti koji su takođe opisali nepogode koje su pogodile Grčku i kakvo je trenutno stanje. Ovaj put su se oglasili iz Nei Porija.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/Ana Nikolić

U grupi Grčka info na društvenoj mreži Fejsbuk je podeljena objava koja će mnoge razoračati, a mi vam je prenosimo u celosti:

"Već tri dana duva vetar. Ma šta duva, ubija. Jutros se probudih, ono drvo pored terase se savija, šušti. Nema potrebe ni da izlazim na terasu, čujem kako duva. Ipak izađoh, pogledam ka moru, beli se od talasa.

Gledam mape, gledam Windy, tražim plažu bez vetra, ali slaba vajda od toga. Svuda u okolini vetar od 14-15 km/h. Suprug već upozorava dete da je mama nervozna. Naučio valjda čovek da prepozna opasnost na vreme.

I tako, dođosmo opet na plažu. Vetar duvao, talasi ludeli, dete uživalo, ja šta ću, moramo zajedno u vodu. Koleno zeza, al' ko te pita. I opet nas talasi bacali, i opet smo skakali po plićaku, i opet se dočekivala na istu nogu pri svakom skoku.

A posle podne milina. Voda mirna, školjkica koliko hoćes. I tako prođe i ovaj dan. I opet boli koleno, i opet beše vetar, al' neka, za neki dan ce nam i ovo nedostajati. I ako duva kao da smo u Sartiju, ipak nismo tamo, vec u Nei Poriju.

1 / 7 Foto: Profimedia

Podsetimo, na grčkom ostrvu Skiros proglašeno je vanredno stanje, nakon šteta koje je izazvalo veliko nevreme u subotu.

Ove oluje posledica su premeštanja visinskog ciklona sa Jonskog i južnog dela Jadranskog mora preko juga Balkana dalje na istok ka Egejskom moru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.