HAOS NA JEDNOJ OD OMILJENIH SRPSKIH DESTINACIJA: Ovo je TOTALNA LUDNICA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Serbia_live

APEL!

HAOS NA JEDNOJ OD OMILJENIH SRPSKIH DESTINACIJA: Ovo je TOTALNA LUDNICA (FOTO)

Ana je potom podelila apel svim turistima, ali i objašnjenje kako i zbog čega dolazi do ovakvih posledica nevremena, ali i kako ih izbeći

Objavljeno:

Tokom jučerašnjeg dana izveštaji grčkih meteoroloških službi upozoravali su na obilne padavine i oluje širom Grčke, koje bi mogle da izazovu poplave i bujice. Grčka nacionalna meteorološka služba upozorila je da su mogući veoma česti udari groma kao i grad i da će loše vremenske prilike potrajati do subote uveče. Samo nekoliko sati kasnije počele su da stižu i fotografije najpre praznih plaža, a potom i snimci nevremena koje podseća na ono koje je pre nekoliko dana protutnjalo kroz Beograd i napravilo brojne probleme.

"Nevreme skoro svuda u Grčkoj. Evo kako je u Limenariji na Tasosu", pokazala je administratorka grupe "Live from Greece", Ana Nikolić. Na fotografijama se vide poplavljene ulice, koje podsećaju gotovo na venecijanske kanale. U tim "slivovima" vide se i automobili koji stoje dopola u vodi.

Ana je potom podelila apel svim turistima, ali i objašnjenje kako i zbog čega dolazi do ovakvih posledica nevremena, ali i kako ih izbeći.

"Kada je nevreme nikako ne treba parkirati auto u ulice koje se ovako spuštaju u more. One služe i kao kanali kada su jake kiše. Interesantno je da su upravo lokalci parkirali u ovom poznatom "slivu". Neplanskom gradnjom u letovalištima uništeni su prirodni slivovi pa se ovakve stvari redovno dešavaju čim padnu jače kiše", piše ona u objavi.

Nevreme, Grčka
foto: Printscreen/FACEBOOK/LIVE FROM GREECE/ANA NIKOLIĆ

Dodaje i da će more narednih dana biti zamućeno u mestima pogođenim nevremenom i savetuje da gde bi turisti trebalo da parkiraju svoje automobile kada meteorološke službe "upale" alarm kakav je juče bio na snazi.

"Treba voditi računa samo onda kada najave nevreme, a to se desi 2-3 puta tokom sezone. Tada je potrebno pomeriti auto ako se nalazi u vertikalnoj ulici koja je i kanal za slivanje vode. Te ulice se prepoznaju. Dakle, u redovnim okolnostima nemojte brinuti, parkirajte gde god nađete slobodno mesto, ali ako se sprema nevreme, jednostavno prebacite auto iz takvih ulica", piše.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.