POTRAGA ZA MARTINOM UŠLA U PETI DAN: Brat opisao MUKU koju porodica PROŽIVLJAVA,drama na omiljenom letovalištu SRBA
Halkidiki, Foto: Profimedia

GRČKA

POTRAGA ZA MARTINOM UŠLA U PETI DAN: Brat opisao MUKU koju porodica PROŽIVLJAVA,drama na omiljenom letovalištu SRBA

Lučke vlasti nastavljaju sa pretragom sa broda kako bi locirale mladića, iako je prošao treći zakonski propisani rok od 24 sata

Objavljeno:

Vlasti i volonteri u Grčkoj i dalje tragaju za Martinom Jovanovskim (31), mladićem iz Severne Makedonije, koji je nestao u subotu na plaži Posidi na Halkidikiju. Dvojica njegovih prijatelja su pronađena.

Prema informacijama sa grčkog portala Voria.gr, dva vazdušna drona OFCATH i spasilački pas sa trenerom Marijom Armaniduom danas ulaze u borbu za lociranje Martina, koji je u Grčku došao na odmor.

Istovremeno, pešačke jedinice spasilaca nastaviće sa delovanjem.

Dronovi će pretražiti područje prema Agia Paraskevi jer do njega ne može doći podvodni dron.

Lučke vlasti nastavljaju sa pretragom sa broda kako bi locirale mladića, iako je prošao treći zakonski propisani rok od 24 sata.

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias obećao je svom kolegi iz Severne Makedonije da će se istraga nastaviti, prenosi grčki medij.

Brat mladića je na društvenim mrežama objavio post, opisujući užasnu muku koju on i ostatak porodice proživljavaju.

Između ostalog, zahvalio je konzulatu svoje zemlje u Solunu zbog koordinisanja istrage i spasiocima OFCATH na njihovoj konstantnoj pomoći u potrazi na otvorenom moru.

- Moja majka i naša porodica i prijatelji i dalje veruju i nadaju se da je Martin živ - rekao je brat nestalog mladića, pozivajući da se nastavi sa istragom.

Da podsetimo, do velike drame došlo je u subotu popodne nakon što su trojica prijatelja iz Severne Makedonije nestala tokom odmora u Grčkoj.

1 / 5 Foto: Profimedia

Njih su povukle jake struje u Posidiju na Halkidikiju. Prvi od njih Vasil spasen je posle nekoliko sati, dok su Ivana izvukli nakon što je, kako je rekao, proveo više od 20 sati u vodi. Preživeo je držeći se za loptu koju je slučajno našao u moru.

Njih dvojica su rekla da se mole za svog prijatelja i nadaju se da je živ.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.