BIVŠI AMERIČKI ZVANIČNIK ŠOKIRAO: Priznao nešto što može SKUPO DA GA KOŠTA, momentalno se oglasila ZAHAROVA!
Foto: Profimedia

AU!

BIVŠI AMERIČKI ZVANIČNIK ŠOKIRAO: Priznao nešto što može SKUPO DA GA KOŠTA, momentalno se oglasila ZAHAROVA!

Prema Boltonovim rečima, „Tramp je skakao sa jedne ideje na drugu“, što je na kraju dovelo do upada demonstranata u zgradu Kapitola

Objavljeno: 17:01h

Nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država Džon Bolton priznao je da je učestvovao u pripremi državnih udara u inostranstvu.

Tokom intervjua na televiziji Si-En-En novinar Džejk Taper komentarisao je juriš na Kapitol pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u januaru 2021. godine iznevši mišljenje da „ne treba imati briljantan um“ da bi se pripremio državni udar. Međutim, Bolton se nije složio s tom konstatacijom.

- Kao neko ko je pomagao u planiranju državnih udara - ne ovde, nego u drugim mestima - ne slažem se. To zahteva mnogo posla - rekao je Bolton, bivši savetnik Donalda Trampa.

Donald Tramp
Donald Tramp foto: Profimedia

Pritom je dodao da događaji na području Kapitola nisu primer takve pripreme, te da Tramp nije pokušavao da izvede državni udar.

1 / 6 Foto: Profimedia

Prema Boltonovim rečima, „Tramp je skakao sa jedne ideje na drugu“, što je na kraju dovelo do upada demonstranata u zgradu Kapitola.

Stigao odgovor iz Moskve

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da Boltonove izjave zahtevaju reakciju i dalju analizu, „jer je važno da se zna u kojim su to delovima sveta SAD planirale državni udar“.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Ne sećam se da je neko ko je bio na tako visokom položaju i ko je bio direktno odgovoran za međunarodnu politiku SAD javno pričao da se bavio planiranjem državnih udara u drugim zemljama. Dakle, ne podržavanjem „demokratskih snaga", kako su oni ranije govorili, ne pomaganjem razvoju demokratije, pluralizma i tako dalje. Nego tako da čovek, koji je mnogo godina i za vreme različitih predsednika imao vlast, sa uživanjem i apsolutno drsko kaže da se bavio planiranjem državnih udara u inostranstvu - ja se ne sećam - izjavila je Zaharova za radio Sputnjik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.