NOVA DRAMA, VIĐENA AJKULA NA POPULARNOJ PLAŽI: Mornari doživeli ŠOK kad su videli PERAJA u vodi do ČLANKA! (VIDEO)
Ajkula, Foto: Printscreen/Facebook/@ABBikeMechanic

VELIKA BRITANIJA

NOVA DRAMA, VIĐENA AJKULA NA POPULARNOJ PLAŽI: Mornari doživeli ŠOK kad su videli PERAJA u vodi do ČLANKA! (VIDEO)

Na popualrnoj velškoj plaži, jedriličari su primetili ajkulu dugu 4 metra

Objavljeno:

Dva lokalna mornara doživela su šok na popularnoj velškoj plaži kada su uočili peraje ogromne ajkule kako se nazire ispred njih. Snimci pokazuju da se ajkula iznenada pojavila i počela da vreba oko zaliva u Tenbiju.

Aleks Brejs, član lokalnog jedriličarskog kluba, bio je na moru sa prijateljem u sredu uveče, a pri povratku u luku videli su ajkulu na povratku, izvestio je Vels Onlajn. Vraćali su se ka Tenbijevoj severnoj plaži kada su prvi put videli nešto veliko kako se nazire u vodi, a da nisu shvatili šta je to - bilo je preveliko za soma i nije ličilo na delfina. Tada su shvatili da je u pitanju ajkula, prenosi Mirror.

"Upravo smo se vratili i bili smo u vodi do članaka kada smo to primetili. Moj prijatelj je stajao iza mene i samo smo mogli da vidimo ova peraja u vodi, a nekoliko sekundi kasnije shvatili smo da je to ajkula“, rekao je Aleks, koji živi u Tenbiju i dodao:

"Bila je blizu nas dobra dva ili tri minuta, a onda je krenula ka Saundersfutu. Rastojanje između njegovih peraja mora da je bilo oko 1,5 metara, tako da je ukupno morala biti dugačka oko 4 metra. Razgovarao sam sa nekoliko ljudi i pokazao im video, a oni su rekli da je najverovatnije u pitanju ajkula, s obzirom na način na koji se kretala.

Poznata kao "nežni džin" mora, zapravo je najveća ajkula u morima Ujedinjenog Kraljevstva, a odrasle jedinke obično imaju između 7 i 9 metara. To je druga najveća ajkula na svetu, oni ne napadaju ljude i umesto toga jedu vodene mikroorganizme zvane zooplankton.

Prema navodima Prirodnjačkog muzeja, mogu se naći u britanskim vodama između maja i oktobra, a zimi migriraju čak do Južne Afrike. Iako se mogu primetiti u delovima južne Engleske, zapadne obale Škotske i Velsa, viđenja poput onog u Tenbiju su prilično retka.

"To je prva koju sam video“, rekao je Aleks, koji je redovan u vodama ui oko Tenbija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.