"RAZMIŠLJAM DA PONESEM BRITVICU, ILI BOLJE HARPUN?" Ovako se Srbi BRANE OD AJKULA, neki predlažu AUTAN?! (FOTO)
Ajkule, Foto: Profimedia, Printscreen/Facebook, Printscreen

Ideje su se samo nizale

"RAZMIŠLJAM DA PONESEM BRITVICU, ILI BOLJE HARPUN?" Ovako se Srbi BRANE OD AJKULA, neki predlažu AUTAN?! (FOTO)

Kao što je već duga tradicija kod Srba da zabavom i šalom prebrode stresne i dramatične situacije, ni ova tragedija nije bila izostavljena u srpkom vrtlogu pošalica

Objavljeno:

Ono što se nedavno dogodilo na poznatom Egipatskom letovalištu, zaprepastilo je ceo svet. Još uvek se traga za objašnjenjem, a posledica je da su već mnogi odustali od letovanja na tom mestu.

Naime, pre par dana ajkule su usmrtile dve žene u Crvenom moru na Hurgadi, odrgizavši im delove tela. Bez obzira na to što je more prirodno stanište ajkula, ovakvi slučajevi ne dešavaju se tako često, a pogotovo ne u blizini obale.

Međutim, kao što je već duga tradicija kod Srba da zabavom i šalom prebrode stresne i dramatične situacije, ni ova tragedija nije bila izostavljena u srpkom vrtlogu pošalica.

Na Facebook info grupi gde srpski turisti dele svoja iskustva sa plaža, hotela i drugih ugostiteljskih objekata, poslednjih dana svaki drugi post u vezi je sa nedavnim napadom ajkula.

Ali objava jednog korisnika izazvala je reakciju drugih ljudi koji su se samo nadovezivali maštovitim idejama i predlozima.

Naime, korisnik je postavio pitanje da li može da ponese na put britvicu koju bi koristio za odbranu od ajkule.

Komentari
foto: Printscreen/Facebook

A kako je i drugim korisnicima ovo pitanje bilo inspirativno, nizale su se ideja za idejom.

Jedan bizaran predlog bio je poneti džoger i njega iskoristiti u samoodbrani.

Komentari
foto: Printscreen/Facebook

Drugi korisnici su zalazili u dublju analizu, te objasnili da za bi se birtvica koristila porebna se psretnost i brzina, te je bolje koristiti neko praktičnije oružje.

1 / 2 Foto: Printscreen/Facebook

Šalama nije bilo kraja, te je jedan od najbizarnijih, a možda i najzabavnih predloga bio Autan, sredstvo protiv komaraca:

Komentari
foto: Printscreen/Facebook

Jedna devojka je slikom pokazala da je spremna za borbu sa ajkulom, dok je drugi korisnik čak predložio i harpun, aludirajući na starorimskog boga mora, Neptuna.

Komentari
foto: Printscreen/Facebook

Šalu na stranu, iako je pitanje, pretpostavljamo, bilo šaljive prirode, kao i komentari, odbraniti se od nemani u čijoj ste se blizini našli nije baš tako jednostavno.

Nikakva oružja ne dolaze u obzir, i ono što je najvažnije u tom trenutku je da ispratite savete stručnjaka. Naravno, prevencija je pre svega važna, te treba poštovati obalska pravila i zakone koji postoje s razlogom.

Ronioc Radenko dao je 11 ključnih saveta kako da izbegnete susret sa ajkulom, pa čak i ako se nažete u njenoj blizini, da vas zaobiđe , a vi ostanete čitavi.

Nakon stravičnih događaja u Egiptu situacija je i dalje alarmantna što je potvrdila M.K.J. koja se trenutno nalazi u tom letovalištu.

Kako je M. K. J. ispričala, ajkula je u moru viđena to u blizini bova, a trenutno je na snazi zabrana kupanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.