PUTIN I SI ODRŽAVAJU BLISKE KONTAKTE: Odbijen POZIV nije poremetio njihov ODNOS?
Vladimir Putin i Si Đinping, Foto: Profimedia

ODNOSI

PUTIN I SI ODRŽAVAJU BLISKE KONTAKTE: Odbijen POZIV nije poremetio njihov ODNOS?

U odgovoru, kineski predsednik je rekao da će biti teško posetiti Rusiju u bliskoj budućnosti zbog ograničenja protiv korona virusa

Objavljeno:

Predsednici Kine i Rusije, Si Đinping i Vladimir Putin, stalno održavaju bliske kontakte, kako bi ojačali kinesko-rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo uprkos pandemiji korona virusa, izjavio je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan.

„Nakon što je pandemija počela, lideri Kine i Ruske Federacije nastavili su da održavaju bliske kontakte u različitim formatima“, poručio je Džao na konferenciji za novinare, odgovarajući na molbu da prokomentariše informaciju da je predsednik Si navodno odbio da poseti Moskvu zbog globalnog širenja korona virusa, prenosi agencija TASS.

Podsećamo, kineski predsednik Si Đinping odbio je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da poseti njegovu zemlju zbog pandemije COVID-19, piše japanski list Yomiuri, pozivajući se na diplomatske izvore.

Napominje se da je poziv ruske strane upućen tokom razgovora 15. juna 2022. godine, na Sijev rođendan.

U odgovoru, kineski predsednik je rekao da će biti teško posetiti Rusiju u bliskoj budućnosti zbog ograničenja protiv korona virusa. Poznato je da kineski lider nije posećivao strane zemlje od kraja januara 2020. godine.

1 / 5 Foto: Wikipedia, Profimedia

Izdanje takođe smatra da Si Đinping pokušava, uoči Kongresa Komunističke partije Kine u jesen 2022. godine, na kojem će verovatno ostati i treći mandat, da ne preduzima drastične korake i u unutrašnjoj i spoljnoj politici.

Bonus video:

00:39

JOŠ JEDNA SVAĐA PUKOVNIKA I ŠORMAZA: Nemojte narod da učite šta je američka demokratija!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.