JOŠ JEDAN RUSKI BIZNISMEN PRONAĐEN MRTAV! Okolnosti BIZARNE, a motiv MISTERIOZAN
Ilustracija, Foto: Profimedia

misterija!

JOŠ JEDAN RUSKI BIZNISMEN PRONAĐEN MRTAV! Okolnosti BIZARNE, a motiv MISTERIOZAN

Aleksandar Tjulakov, visoki zvaničnik za finansije i bezbednost Gazproma, u februaru pronađen je obešen u svojoj kući u ekskluzivnoj zgradi Lenjinski. Pronašla ga je ljubavnica

Objavljeno:

Ruski biznismen multimilioner pronađen je mrtav u svojoj vili u još jednoj u nizu misterioznih smrti bogataša povezanih sa energetskim gigantom Gazpromom.

Jurij Voronov (61), šef logističke kompanije koja je imala unosne ugovore sa Gazpromom na Arktiku, pronađen je mrtav u svom domu u bogatom predgrađu Sankt Peterburga u ponedeljak oko 14 sati.

Voronov je pronađen kako pluta u bazenu sa ranom od metka u glavi, u blizini je stajao pištolj Grand Power, piše Daily mail.

On je najmanje šesti bogati ruski biznismen koji je umro u misterioznim okolnostima od početka godine, mnogi od njih imali su veze sa Gazpromom, a dvojica su umrla u istom naselju u Sankt Peterburgu kao Voronov.

Ruski istražni komitet ispituje njegovu smrt, koju trenutno pripisuju "sporu sa poslovnim partnerima".

Njegova supruga je navodno rekla istražiteljima da je Voronov verovao da su ga "nečasni" izvođači i partneri prevarili za "mnogo novca".

Međutim, brojne smrti u drugim vilama u blizini grada dovele su do glasine da su ubistva iscenirana da izgledaju kao samoubistva.

Aleksandar Tjulakov, visoki zvaničnik za finansije i bezbednost Gazproma, u februaru pronađen je obešen u svojoj kući u ekskluzivnoj zgradi Lenjinski. Pronašla ga je ljubavnica.

Istražitelji su rekli da je izvršio samoubistvo, ali lokalni mediji su preneli da su na njegovom telu bili tragovi prebijanja, sugerišući da je bešenje iscenirano.

Tri nedelje ranije, u istoj zgradi, Leonid Šulman (60) pronađen je izboden na smrt u svom kupatilu.

Šulman je bio šef transporta u Gazprom Investu, ogranku energetskog giganta koji se bavi njegovim investicionim projektima.

Milijarder Aleksandar Subotin (43), bivši izvršni direktor energetskog giganta Lukoil, takođe je pronađen mrtav u maju nakon što je "primio savet od šamana".

Jedna teorija je da je bio otrovan otrovom žabe koji je izazvao srčani udar.

U aprilu je bogataš Vladislav Avajev (51), bivši zvaničnik Kremlja, izvršio samoubistvo nakon što je ubio suprugu Jelenu (47) i ćerku (13).

Bonus video:

00:39

JOŠ JEDNA SVAĐA PUKOVNIKA I ŠORMAZA: Nemojte narod da učite šta je američka demokratija!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.