OMILJENA SRPSKA LETOVALIŠTA ZAPRAVO SU PAKAO NA ZEMLJI! Od AJKULA, do POŽARA, UŽASI se SAMO ređaju, tu nije kraj
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas!

OMILJENA SRPSKA LETOVALIŠTA ZAPRAVO SU PAKAO NA ZEMLJI! Od AJKULA, do POŽARA, UŽASI se SAMO ređaju, tu nije kraj

Srpski turisti koji se trenutno nalaze na ovim destinacijama za Objektiv otkrivaju detalje odmora, koji kao da je sam đavo režirao

Objavljeno:

Nakon što su dve žene izgubile život posle napada ajkule u Hurgadi, ovi morski predatori su se odomaćili u plićacima tog egipatskog letovališta, a slična situacija je zabeležena i u turskom Marmarisu. Međutim, ni u Grčkoj, Crnoj Gori niti Hrvatskoj turisti ne mogu da uživaju u odmoru, jer bukte veliki požari, a pokrenuti su i odroni…

Srpski turisti koji se trenutno nalaze na ovim destinacijama za Objektiv otkrivaju detalje odmora, koji kao da je sam đavo režirao.

VATRENA STIHIJA U BLIZINI HERCEG NOVOG

Dva dana je trebalo crnogorskim vatrogascima da lokalizuju požar na Žvinjama, koje se nalaze na poluostrvu kraj Herceg Novog, na kojem se nalaze raštrkane vikendice, ali i nekoliko velelepnih vila. Tamošnji vatrogasci kažu da im je ostalo da ugase požar na nepristupačnim delovima, ukoliko im vetar ne pomrsi konce. Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić kaže da je situacija bila i te kako dramatična.

Požar, Južna Koreja
foto: Profimedia

– Bile su ugrožene i kuće u gornjem delu Žvinja, a onda se vatra spustila do Njivičkog puta – kazao je Katić. Inače, prema izjavama svedoka, požar na Žvinjama izazvao je 90-godišnji starac koji se oglušio o upozorenje komšija da ne potpaljuje otpad, potvrdio je načelnik Centra bezbednosti Herceg Novi, Predrag Žižić.

DRAMA U GRČKOJ

Nakon što se iznad plaže na Zakintosu obrušio deo stenovitog brda, na ovom ostrvu je izbio ogroman požar. U pitanju je samo jedna od čak 52 vatrene stihije koje su zadesile Grčku usled jakog vetra i visokih temperatura. Najteže je na severnom Peloponezu, gde je evakuisan i jedan hotel. Takođe, požar je ponovo izbio i na Svetoj gori. Milenko Ilić iz Smedereva, koji letuje sa porodicom na Atosu, kaže da je nebo crno usled dima koji se širi iz požarom zahvaćenog dela poluostrva.

– Mi jesmo u pripravnosti jer smo se prošle godine zadesili na Eviji, kada je počela evakuacija turista. Vatru je nemoguće zaustaviti kada je vetar jak, a već danima duva neprestano. Upravo zbog toga razmatramo da na vreme prekinemo sa letovanjem, ne želimo ponovo da proživljavamo evakuaciju kao prošle godine – kaže Ilić.

OGROMAN POŽAR U PULI

Pulu je pre dva dana zahvatio, prema nekim procenama, najveći požar zabeležen proteklih godina u Hrvatskoj. Vatrena stihija koja je buknula na području Valdebeka napravila je pometnju među turistima koji su udisali dim i pepeo. Ivica Rojnić, glavni komandant vatrgasne brigade Pula, kaže da je izgorela velika površina niskog rastinja.

– Gori šuma blizu kuća. Činimo sve što možemo kako kuće ne bi bile ugrožene. Vetar nas ometa u borbi s vatrom – kazao je vatrogasac, a do zaključenja ovog broja požar je stavljen pod kontrolu.

Požar
foto: Profimedia

Ipak, treba znati da je, prema zvaničnim podacima, u odnosu na prošlu godinu broj požara porastao za čak 57 odsto kada je reč o onima na otvorenom prostoru. Još frapantniji podaci govore da je broj požara rastinja u priobalju porastao za čak 80 posto, a spaljenih površina za čak 240 posto.

KUPAČI TUKLI AJKULU U MARMARISU

Jedan turski portal juče je objavio snimak ajkule koja pliva među kupačima u plićaku letovališta Marmaris. Kako se može primetiti na snimku, jedan od kupača pokušava da otera ajkulu dugačkom motkom, što mu na kraju i uspeva. Iz poznate beogradske agencije specijalizovane za odmor u Turskoj kažu da među turistima koji letuju u ovom letovalištu nema panike.

1 / 8 Foto: Profimedia

– Nije im bilo prijatno kada su videli snimak, ali kako kažu, meštani su im rekli da je u pitanju bezopasna ajkula koja se retko može videti u blizini obale. Naši turisti više uživaju na bazenima u turskim rizortima, koji su poznati po fantastičnim akva-parkovima – kazali su nam u agenciji.

Bonus video:

17:14

ZA MALOG ALEKSANDRA IZ PEĆI NIJE BILO MESTO U INKUBATORU Detetu se vremenom javili problemi, ALI VESIĆ SMISLIO PLAN ZA POMOĆ

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.