OGLASIO SE GUVERNER DONJECKA: Zatražio SAMO 1 za svoje GRAĐANE, da li je ovo realno?!
Ilustracija, Foto: Profimedia

evakuacija

OGLASIO SE GUVERNER DONJECKA: Zatražio SAMO 1 za svoje GRAĐANE, da li je ovo realno?!

Gradonačelnik Vadim Ljah saopštio je da je "masovno granatiran" Slovjansk, grad koji je imao oko 107.000 stanovnika pre nego što su Rusi napali Ukrajinu pre više od četiri meseca

Objavljeno:

Ukrajinski guverner regiona Donjecka Pavlo Kirilenko saopštio je da je neophodna evakuacija 350.000 stanovnika ove oblasti da bi se spasli životi i omogućilo ukrajinskoj vojsci da bolje brani gradove od ruskog napredovanja, prenosi "Gardijan".

-Sudbinu cele zemlje odlučivaće region Donjecka- rekao je guverner u Kramatrosku, administrativnom centru pokrajine i centru regionalnog štaba ukrajinske vojske, navodi britanski list.

Poziv je došao dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio pobedu u zauzimanju regiona Luganska.

Slavjansk na meti

Region Luganska i susednog Donjecka formiraju Donbas, industrijski basen na istoku Ukrajine koji ruske snage nameravaju da osvoje u celosti.

Još jedan grad regiona Donjecka, Slavjansk našao se na putu ofanzive Moskve, a juče je bio pod neprekidnim ruskim bombardovanjem.

1 / 6 Foto: Profimedia

Gradonačelnik Vadim Ljah saopštio je da je "masovno granatiran" Slovjansk, grad koji je imao oko 107.000 stanovnika pre nego što su Rusi napali Ukrajinu pre više od četiri meseca, navodi britanski list.

Ukrajinska vojska je u nedelju povukla svoje trupe iz grada Lisičanska dok su ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i Putin saopštili da je zauzimanjem tog grada Moskva dobila kontrolu nad celim regionom Luganska.

Bonus video:

01:29

POČEO NOVI TALAS KORONE U SRBIJI! Epidemiološka situacija SVE GORA! Profesor Kočović dao prognoze do kada će trajati zaraza

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.