PAPA SE POVLAČI? Oglasio se vrhovni poglavar RIMOKATOLIČKE crkve, progovorio OPET o ratu!
Papa Franja, Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

oglasio se

PAPA SE POVLAČI? Oglasio se vrhovni poglavar RIMOKATOLIČKE crkve, progovorio OPET o ratu!

Govoreći o situaciji u Ukrajini, papa je rekao da je bilo kontakata između sekretara Vatikana, kardinala Pjetra Parolina, i ruskog ministra Sergeja Lavrova, o mogućem putu u Moskvu, ali da prvi znaci nisu bili dobri

Objavljeno: 15:34h

Papa Franja (85) odbacio je danas navode da planira da napusti poziciju poglavara Rimokatoličke crkve i rekao da ovog meseca ide u Kanadu i da se nada da će moći da ide u Moskvu i Kijev nedugo posle toga, preneo je Rojters.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, papa je rekao da je bilo kontakata između sekretara Vatikana, kardinala Pjetra Parolina, i ruskog ministra Sergeja Lavrova, o mogućem putu u Moskvu, ali da prvi znaci nisu bili dobri.

Podsećamo, obraćajući se vernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, Franja je rekao da „svakoga dana nosi u srcu dragu i mučeničku Ukrajinu“.

Dodao je da ta zemlja nastavlja da bude „mučena varvarskim napadima, kao što je onaj u Kremenčuku:.

„Molim se da ovaj ludi rat može uskoro da se okonča i ponavljam apel da neumorno istrajavamo u molitvi za mir“, poručio je papa.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ukrajina je saopštila da je najmanje 18 ljudi poginulo u ponedeljak u ruskom raketnom napadu na prepun tržni centar u Kremenčuku.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je s druge strane da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u Kremenčuku uništile skladište naoružanja i municije, a da je detonacija municije izazvala požar u obližnjem tržnom centru koji u tom trenutku nije radio.

Bonus video:

05:11

NOVA SAZNANJA O NAPADU AJKULE: Žrtva nastradala tik do obale

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.